Autorităţile din judeţul Vâlcea au emis, joi seară, mesaj Ro-Alert pentru populaţia din zona localităţii Racoviţa, după ce un urs a ieşit din pădure şi a ajuns la un kilometru de zona locuită, atacând o oaie. Incidentul a avut loc în apropierea unei mănăstiri. Mesaje similare au fost emise pentru avertizarea populaţiei din trei localităţi din judeţul Harghita, inclusiv municipiul Miercurea Ciuc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform informaţiilor date publicităţii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, locuitorii din zona comunei Racoviţa au fost alertaţi după ce un urs şi-a făcut apariţia în apropierea satului Blănoiu. Animalul a atacat şi a luat cu el o oaie.
 
"Gospodăriile sunt la o distanţă de aproximativ un kilometru din spusele apelantului, dar aproape de Mănăstirea Gruiu Lupului”, transmite ISU Vâlcea. 
 
La locul intervenţiei a fost trimis un echipaj SMURD de la Garda de Intervenţie Brezoi.
 
Tot joi seară, în judeţul Harghita au fost emise mesaje de avertizare Ro-Alert după ce s-a semnalat prezenţa unui urs în Porumbenii Mari, a unui alt urs în municipiul Miercurea Ciuc şi a unei ursoaice cu doi pui în Băile Tuşnad.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.