Autorităţile din judeţul Vâlcea sunt în alertă, vineri, după ce în zona Mănăstirii Turnu a fost semnalată prezenţa unui urs. Populaţia a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT pe o rază de cinci mii de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin apel 112 a fost sesizată prezenţa unui urs în zona Mănăstirii Turnu. S-a dispus alertarea populaţiei pe o rază de 5000 de metri, prin sistemul RO-ALERT”,  a transmis, vineri, ISU Vâlcea.

Populaţia care se află în zona vizată a primit pe telefoanele mobile următorul mesaj: ”Atenţie! Urs observat în zona Mănăstirii Turnu, din localitatea Călimăneşti. Sporiţi atenţia! Nu vă expuneti pericolului! Evitaţi zona! În caz de urgenţă apelaţi 112! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vâlcea". 

ISU Vâlcea a precizat că a fost alertat şi un echipaj de jandarmi care se deplasează în zona indicată.

De asemenea, s-a luat legătura cu Parcul Naţional Cozia care a anunţat Ocolul Silvic Călimăneşti şi cu Garda Forestieră Vâlcea.

Estepentru a doua oară, vineri, când este semnalată prezenţa unui urs în zona unei localiăţi. Vineir dimineaţă,prin apel la 112, a fost anunţată prezenţa unui urs în comuna Păuleni Ciuc,din judeţul Harghita. Şi în acest caz a fost trimis mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.