Autorităţile din Prahova au reuşit să tranchilizeze şi să captureze ursul agresiv care a atacat mai mulţi muncitori, vineri dimineaţă, pe un traseu montan către cascada Urlătoarea. Este vorba despre o ursoaică foarte bătrână care urmează să fie relocată pe acelaşi fond de vânătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit jandarmilor care au intervenit la faţa locului, în urma evaluării făcute de medicii veterinari aceştia au constatat că ursul agresiv care a apărut în apropierea staţiunii Buşteni, pe traseul către Cascada Urlătoarea, este o femelă foarte bătrână care este rănită.

Animalul sângera în zona botului, existând suspiciunea că s-a rănit după ce ar fi căzut dintr-un copac. Specialiştii nu au constatat urme de lovire sau alte agresiuni asupra animalului.

Ursoaica va fi relocată la o distanţă de aproximativ 6-7 kilometri de locul în care şi-a făcut apariţia, vineri dimineaţă. Ea va fi dusă în zona Valea Rea de pe acelaşi fond de vânătoare.

Acţiunea de tranchilizare şi capturare s-a desfăşurat fără incidente.

Ursul, care se manifesta foarte agresiv, şi-a făcut apariţia vineri dimineaţă pe traseul spre Cascada Urlătoarea. Animalul  a atacat un grup de muncitori şi a muşcat din bara autospecialei de jandarmi trimisă la faţa locului. Populaţia a fost înştiinţată despre pericol prin mesaj RO Alert.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.