Ursoaica şi cei doi pui prinşi de către autorităţi în staţiunea Cheia, unde animalele au intrat în mai multe gospodării în ultima perioadă, vor fi duşi la rezervaţia de la Zărneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit autorităţilor din judeţul Prahova, joi după-amiază, ursoaica şi puii săi au fost luaţi de la Grădina Zoologică de la Bucov, aflată în administrarea Primăriei Ploieşti, şi vor fi relocaţi în rezervaţia de la Zărneşti.                        
 
Cei trei urşi sunt transportaţi în siguranţă, cu antemergător, iar un medic veterinar însoţeşte animalele.

Potrivit unui comunicat al Jandarmieriei Prahova, ursoaica şi cei doi pui au intrat din nou, miercuri noapte, într-o gospodărie din staţiunea prahoveană Cheia.

Jandarmii şi localnicii au încercat să alunge animalele sălbatice, însă acestea s-au refugiat într-un copac.

”Acesta a fost momentul în care au fost anunţate instituţiile competente pentru capturarea urşilor. Astfel, s-a solicitat sprijin la Grădina Zoologică Bucov şi la Direcţia Silvică, ursoaica şi cei doi pui fiind tranchilizaţi şi transportaţi la Grădina Zoologică Bucov”, preciza Jandarmeria.

Ursoaica a coborât prima dată în localitatea Cheia miercurea trecută, când a intrat în curţile localnicilor şi a ucis mai multe animale. Ea a revenit în localitate şi în următoarea noapte, fapt care a determinat autorităţile să ia măsuri. Astfel, patrule de jandarmi s-au aflat pe străzile din localitate în minivacanţa de Rusalii, în condiţiile în care  numeroşi turişti au venit la staţiune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.