Un urs a fost grav rănit, după ce a fost lovit de o maşină pe drumul naţional 13, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Animalul, care nu se mai poate deplasa, a fost găsit în lăstărişul de pe marginea drumului şi se află în grija Asociaţiei Milioane de Prieteni. Preşedinta acesteia, Cristina Lapis, afirmă că este nevoie de investigaţii medicale pentru ca animalul să primească tratament, să nu mai sufere. După ce a fost evaluat din punct de vedere medical, starea lui este gravă. Animalul este în stare de şoc şi nu mai poate mişca labele pe partea dreaptă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Ursul rănit în accidentul rutier produs în judeţul Braşov în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost evaluat din punct de vedere medical, iar starea lui este gravă. Animalul  este în stare de şoc şi nu mai poate mişca labele pe partea dreaptă. 
 
„A fost lovit în plin, iar lovitura este foarte puternică. Animalul este în stare de şoc, îi sunt afectate articulaţiile, nun poate mişca pe partea dreaptă, este contractat. În momentul de faţă e sub analgezice, au fost curăţate rănile vizibile îl lăsăm o zi sau două să se liniştească pentru că a fost anesteziat deja o dată, să vedem evoluţia, şi apoi îl vom anestezia pentru a-i face radiografii”, a declarat pentru News.ro fondatoarea sanctuarului pentru urli de la Zărneşti, Cristina Lapis. 
 
Potrivit acesteia, medicii nu ştiu deocamdată dacă animalul a suferit leziuni ale organelor interne. 
Ursul este un mascul în vârstă de aproximativ trei ani. 
 
„Facem tot ce ne să în putinţă să îi salvăm viaţa”, a precizat Cristina Lapis.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Accidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2:00, pe DN 13, în localitatea Buneşti, unde ursul a ieşit în faţa unei maşini. Şoferul nu a reuşit să evite impactul. Animalul a fost găsit dimineaţă în lăstărişul de pe marginea şoselei. El este rănit şi nu se mai poate deplasa pe picioarele din spate. 
 
Preşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni, Cristina Lapis, a declarat pentru News.ro că ursul va fi dus la sanctuarul de la Zărneşti, pentru a i se face investigaţii medicale în urma cărora să i se stabilească un diagnostic şi un tratament.
 
 
„Sunt peste 12 ore de când suferă. Aşteptăm să ajungă la Zărneşti în seara aceasta, să fie văzut de un medic veterinar, să primească tratament, măcar nişte analgezice, în primă fază”, a declarat Cristina Lapis. 
Aceasta a menţionat că nu se poate preciza vârsta animalului.
În urmă cu aproape trei ani, un urs accidentat a fost lăsat să agonizeze pe drumul dintre Sovata şi Praid, traficul fiind restricţionat. Ulterior, animalul a fost ucis, întrucât medicii au decis că rănile sale erau prea grave. La acel moment,  poliţiştii au deschis dosar penal, iar prefectul de Harghita a fost demis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.