Un camion încărcat cu îngrăşăminte a luat foc în deplasare, marţi după-amiază, pe DN 61, în comuna Crevedia Mare din judeţul Giurgiu. Şoferul a reuşit să iasă din cabină şi a primit îngrjiri medicale întrucât a inhalat fum. Reprezentanţii ISU Giurgiu au precizat că în remorcă se aflau îngrăşăminte nepericuloase. Traficul pe DN 61 a fost reluat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - Reprezentanţii ISU Giurgiu au declarat că, în momentul în care au ajuns echipajele la locul incendiului, ardea violent, cu flacără deschisă, capul tractor, acesta arzând în totalitate. De asemenea, au ars şi partea frontală a remorcii şi încărcătura care era depozitată în faţă.

"Este vorba despre îngrăşământ natural NON-ADR. Au fost salvate aproximativ 15 tone de îngrăşăminte. Conducătorul autotrenului a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza fumului pe care l-a inhalat. Acesta a fost preluat de un echipaj SAJ pentru acordarea primului ajutor, la faţa locului", a precizat sursa citată.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul produs la computerul de bord al autotrenului.

"Astăzi, ora 15:52, IPJ Giurgiu a fost sesizat prin apel 112 de către un bărbat din comuna Crevedia Mare, judeţul Giurgiu, despre faptul că un camion a luat foc, în timp ce se deplasa pe raza localităţii. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au restricţionat circulaţia rutiera la locul intervenţiei şi au asigurat accesul autospecialelor de intervenţie. De asemenea, au fost luate masuri pentru îndepărtarea persoanelor din zona producerii evenimentului. Din primele cercetări, a rezultat că marfă transportată, îngrăşământ natural, nu prezenta pericol pentru populaţie şi mediu", a transmis, la rândul său, Poliţia Judeţeană Giurgiu.

Conducătorul autotrenului, un bărbat de 30 de ani, din Râmnicu Vâlcea nu a fost rănit. El a fost testat cu aparatul drager, care a arătat că nu a consumat alcool.

Ulterior, traficul pe DN 61 a fost reluat.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunţat că pe DN 61 Ghimpaţi-Găeşti, în comuna Crevedia Mare, judeţul Giurgiu, un autocamion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc în deplasare, şoferul reuşind să se autoevacueze. Este pericol de explozie, însă nu sunt persoane rănite.
 
Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de deplasare pentru a securiza zona şi pentru a permite intervenţia echipajelor MAI la faţa locului.
 
 
Potrivit ISU Giurgiu, acolo s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos şi Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. 
 
Autocamionul este încărcat cu îngrăşăminte pentru plante, iar incendiul se manifestă la cabina autovehiculului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.