Un bărbat care vindea cu 150 de lei rapoarte false de analiză pentru teste negative de COVID-19 a fost ridicat de poliţişti, fiind acuzat de fals material în înscrisuri oficiale. Testele în limba engleză costau 180 de lei. Cel puţin 20 de persoane ar fi achiziţionat astfel de rapoarte, însă investigaţiile sunt curs, după percheziţiile informatice urmând să fie prezentate noi date, au declarat surse din anchetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul unui bărbat, bănuit de comiterea unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale”, anunţă Poliţia Capitalei.
 
Din datele şi probele administrate în cauză în perioada februarie – aprilie 2021 de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane necunoscute au postat mai multe anunţuri pe un site prin care, în schimbul unor sume de bani, întocmesc rapoarte de analiză medicală în care sunt atestate în mod necorespunzător adevărului rezultate negative ale unor teste moleculare PCR privind detecţia virusului SARS-COV2, ce pot fi folosite de către cei interesaţi pentru prezentarea la locul de muncă sau în scop de călătorie.
 
”În urma investigaţiilor desfăşurate a fost identificat un bărbat, fiind reţinută în sarcina acestuia săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri private, stabilindu-se că acesta, în perioada ianuarie – până în prezent, ar fi postat pe un site mai multe anunţuri din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ, teste care nu se efectuau în realitate, ci doar se trimitea pe mail cumpărătorilor un document în care erau menţionate datele cumpărătorului şi rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar”, precizează poliţiştii.
 
În vederea întregirii probatoriului, miercuri a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul bănuitului, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care înscrisuri, telefoane mobile şi carduri bancare.
 
Totodată, bărbatul a fost depistat şi dus la audieri.
 
Cercetările sunt continuate pentru fals material în înscrisuri oficiale, cu cel în cauză în stare de reţinere, fiind făcute verificări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.