Circulaţia rutieră pe Transalpina şi Pe Transfăgărăşan se va închide, de luni dimineaţă, având în vedere condiţiile meteo care pot pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: CNAIR precizează că şi circulaţia pe Transfăgărăşan se încjide, tot de luni, de la ora 08.00. 

”Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina se închide de luni, 06.11.2023, ora 08:00. Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruşte a vântului, a posibilităţii apariţiei ceţii dense în orice moment al zilei şi pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat decizia ca începând ca de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulaţia rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule”, a transmis CNAIR.

Sunt vizate de măsură următoarele sectoare de drum:

DN7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 - km. 130+800);

DN67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km. 34+800 - km. 59+800).

”Precizăm că la altitudine schimbarea condiţiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranţa celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului”, a transmis CNAIR.

Circulaţia în cele două zone va fi redeschisă în lunile mai-iunie 2024, în funcţie de cum va fi vremea. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit unui anunţ făcut, vineri după-amiază, de oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, traficul rutier pe DN 67C - Transalpina va fi restricţionat de luni, 6 noiembrie, începând cu ora 8:00.

Astfel, va fi impracticabil tronsonul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, de la kilometrul 34+800 la kilometrul 59+800.

”Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruşte a vântului, a posibilităţii apariţiei ceţii dense în orice moment al zilei şi pentru siguranţa participanţilor la trafic, începând de luni, 6 noiembrie a.c., ora 8:00, circulaţia rutieră va fi interzisă pentru toate categoriile de autovehicule”, precizează Poliţia Vâlcea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.