O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureş, duminică seară, iar pompierii au intervenit pentru salvarea acestora. Opt persoane au fost găsite, insă alte patru erau încă dispărute. Potrivit ISU Timiş, un copil de 4 ani a fost scos din apă, iar medicii unui echipaj de Ambulanţă au declarat decesul acestuia. Doi copii şi doi adulţi sunt în conmtinuare dispăruţi. Pompierii din Arad au sosit în sprijinul colegilor lor din Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE 4 - Pe timpul nopţii echipajele de scafandri s-au retras la bază.
 
Trei echipe de căutare-salvare din cadrul ISU Timiş au continuat misiunea la suprafaţă pe tot parcursul nopţii.
 
”Până în acest moment, cele patru persoane dispărute (2 copii şi 2 adulţi) nu au fost găsite. Căutările vor fi reluate dimineaţă”, a mai transmis ISU Timiş. 
 
UPDATE 3Potrivit ISU Timiş, un copil de 4 ani a fost scos din apele râului Mureş, însă medicii unui echipaj de Ambulanţă au declarat decesul acestuia.
 
UPDATE 2 -  În barca răsturnată în râul Mureş, în zona Periam Port, doi adulţi şi doi copii sunt daţi dispăruţi şi sunt căutaţi de salvatori.
 
Potrivit ISU Arad, în barca ce s-a răsturnat se aflau 6 adulţi şi 6 copii. 8 dintre aceştia s-au salvat imediat. Este vorba despre 3 copii şi 3 adulţi din judeţul Arad şi un adult şi un copil din judeţul Timiş.
 
ISU Timiş intervine cu 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi bărci, baloane de iluminat, o ambulanţă SMURD, precum şi echipajul de scafandri din cadrul Detaşamentului 1 Timişoara şi o autospecială de transport personal şi victime multiple şi 2 ambulanţe SAJ.
 
ISU Arad intrevine cu 4 bărci, echipament pentru iluminat, SMURD Nădlac, SMURD TIM Arad cu un total de 17 cadre.
 
UPDATE -  ISU Arad a precizat că în barcă se aflau 12 persoane, iar patru sunt încă dispărute. 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ: Accidentul a avut loc în zona localităţii Periam din judeţul Timiş.
 
”În jurul orei 21:00 am fost solicitaţi să intervenim în sprijin la ISU Timiş care desfăşoară o misiune de căutare-salvare pe râul Mureş, în zona localităţii Periam Port, unde o barcă cu 10 persoane s-a răsturnat. Din primele informaţii, două persoane sunt încă dispărute”, a transmis ISU Arad. 
 
Pompierii din Arad intervin cu o autospecială de intervenţie care are în dotare o barcă de salvare şi două echipaje SMURD, dintre care unul Terapie Intensivă Mobilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.