Şeful IPJ Constanţa a declarat luni că tânărul de 19 ani care a provocat accidentul din 2 Mai soldat cu decesul a două persoane şi cu rănirea altor trei fusese oprit în trafic cu câteva ore înainte de evenimentul rutier şi în autoturism au foist găsite droguri, care erau însă diferite de cele care ar fi fost consumate de băiat, conform datelor indicate de aparatul DRUG-test. Când a fost oprit iniţial de poliţişti, el a fost testat doar pentru consum de alcool. Tânărul a provocat accidentul la mai puţin de o oră după ce fusese în secţia de poliţie. Trei poliţişti sunt vizaţi de o cercetare prealabilă, în acest caz. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a solicitat Corpului de Control al ministrului să verifice toate împrejurările în care s-a produs accidentul şi a precizat că, după finalul acestor, evaluări vor fi făcute propuneri către autorităţile competente. Întrebat dacă se impune demisia şefului IPJ Constanţa, Predoiu a afirmat: “Dacă se va impune în urma acestui control, nu o să am ezitări nici cu privire la acel şef, nici cu privire la alţi şefi, dar deocamdată vreau să aştept acest control, vreau să lucrez pe procedură, pe lege, profesionist, astfel încât orice decizie voi lua să fie în afara oricărei critici şi să meargă către rezolvarea problemei, nu către un paleativ”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - Predoiu a cerut Corpului de Control să verifice toate împrejurările în care s-a produs accidentul de la 2 Mai, în care doi tineri au murit: Asigur că orice neglijenţă sau vinovăţie constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii

Şeful IPJ Constanţa, Adrian Glugă, a anunţat că tânărul de 19 ani care a provocat accidentul din 2 Mai, soldat cu doi morţi, fusese oprit în trafic cu câteva ore înainte de evenimentul rutier după un apel la 112 care semnala că acesta mergea haotic.

În maşina sa,  o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist şi un jandarm a găsit substanţe interzise, diferite de cele indicate de aparatul drug-test că ar fi fost consumate de băiat. Tânărul a fost dus la sediul Poliţiei din Vama Veche şi a fost testat doar pentru consum de alcool, iar rezultatul a fost negativ.

Adrian Glugă a anunţat cercetarea disciplinară a unui ofiţer şi a doi agenţi de poliţie pentru a se stabili dacă aceştia au greşit că nu l-au testat pe tânăr şi pentru consum de droguri.

Şeful IPJ Constanţa a prezentat luni, într-o conferinţă de presă, mai multe detalii despre faptele comise pe litoral de tânărul de 19 ani care a provocat accidentul mortal de la 2 Mai, de sâmbătă dimineaţa. 
Astfel, tânărul a sosit în municipiul Constanţa împreună cu tatăl său pe data de 17 august, iar o zi mai târziu a fost oprit în trafic, în municipiul Constanţa, în cadrul unei acţiuni preventive, şi i s-a atras atenţia la respectarea normelor rutier.
Adrian Glugă a precizat că în data de 19 august, în jurul orei 00.40, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că pe DN 39, între Vama Veche şi 2 Mai, un autoturism ar circula haotic, încălcând regulile rutiere. Maşina respectivă a fost depistată de o patrulă mixtă, formată dintr-un poliţist şi un jandarm, în jurul orei 02.40 în timp ce circula în Vama Veche, iar în autoturism se mai aflau alte două persoane. 
Adrian Glugă a menţionat că în urma controlului, în maşină au fost găsite, într-un pachet de ţigări, o ţigară tip joint şi o folie pe care scria Bromazepam şi care conţinea patru pastile. Acestea au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Constanţa pentru continuarea cercetărilor. 
Tânărul respectiv a fost dus apoi la sediul Poliţiei Vama Veche.
“Şoferul a fost condus cu autospeciala de poliţie la sediul Biroului de Poliţie Vama Veche – 2 Mai, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero, fiind prezent în sediul acelui birou de poliţie până la 4.30. Din datele transmise de către poliţiştii care au efectuat verificările la acel moment conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanţe psihoactive. După ce a părăsit sediul de poliţie, şoferul a mers la o locaţie din Vama Veche unde ar fi consumat substanţe interzise. În jurul orei 5.25 a  avut loc accidentul în urma căruia două persoane au decedat şi trei au fost rănite.
”Pentru că nu a fost testat cu aparatul drug-test, am dispus cercetarea prealabilă a unui ofiţer şi a doi agenţi de poliţie pentru a stabili dacă există sau nu există vreo abatere din punct de vedere disciplinar. În cadrul cercetărilor au fost depistate alte nouă persoane la locaţia din Vama Veche, unde şoferul ar fi consumat substanţe interzise şi care sunt cercetate acum. Drogurile ridicate din autoturism sunt diferite faţă de cele indicate de către aparatul drug-test în urma testării la acel moment”, a explicat şeful IPJ Constanţa.
Autorul accidentului soldat cu moartea a doi tineri şi cu rănirea altor trei a fost identificat ca fiind Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani. Mama sa are afaceri în domeniul imobiliar. Tatăl băiatului este pasionat de maşini.
Fotografiile de pe contul de Instagram al băiatului îl prezintă cu diverse vestimentaţii, despre care lasă să se înţeleagă că sunt de firmă, sau urcat pe o maşină de teren, în parcarea din faţa Palatului Parlamentului.
El apare şi cu un tricou pe care scrie ”Drugs are my life”, în condiţiile în care probele prelevate imediat după accident indicau că era sub influenţa mai multor tipuri de droguri.
Băiatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică, prin decizia Judecătoriei Mangalia. Decizia nu este definitivă. El era conducător auto începător şi îşi luase permisul în luna mai a acestui an, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.
Avocata sa, Luminiţa Popescu, a declarat jurnaliştilor că acesta a recunoscut că a consumator droguri, dar a precizat că el nu este consumator, ci a primit drogurile în Vama Veche, unde venise la o petrecere. Apărătoarea acestuia a mai afirmat că tânărul s-a prevalat de dreptul de a nu da nicio declaraţie şi a adăugat că starea sa de spirit este una proastă, că a realizat ce a făcut şi îi pare rău. Ea a precizat că nu va face recurs împotriva măsurii arestului preventiv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.