Salvamontiştii din Sibiu intervin, joi seară, pentru a salva două persoane surprinse de o avalanşă în Masivul Făgăraş, primele informaţii arătând că o victimă are fracturi la picioare. Intervenţia este una extrem de dificilă, din cauza stratului gros de zăpadă, a temperaturilor scăzute şi a accesului dificil, astfel că ar putea dura cel puţin 10 ore. Potrivit DSU, al doilea turist a reuşit să iasă din avalanşă, ambele persoane fiind conştiente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "În această seară, în zona vf. Negoiu, la o altitudine de cca 2.300 m, 2 turişti au fost surprinşi de o avalanşă. Conform primelor date, unul dintre aceştia a suferit leziuni traumatice la nivelul membrelor inferioare, celălalt reuşind să iasă din avalanşă, fără a acuza dureri sau traumatisme vizibile. Date fiind condiţiile de noapte şi zona muntoasă periculoasă, realizarea unei misiuni de intervenţie cu un elicopter SMURD, dotat cu troliu, nu putea fi realizată în condiţii de siguranţă, aceasta putând pune în pericol întregul echipaj de la bord, astfel, o echipă de salvatori montani din cadrul Salvamont Sibiu a plecat pe cale terestră spre locul incidentului", a precizat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Conform sursei citate, în funcţie de condiţiile meteo şi de starea celor două persoane, după o evaluare a echipei de salvatori montani, se va decide dacă aceştia vor fi transportaţi la baza muntelui sau dacă se va rămâne la cabana Negoiu, aflată în apropiere, până dimineaţă.

Din echipa de prim răspuns fac parte 7 salvamontişti, care sunt urmaţi de o altă echipă de sprijin formată din 5 salvatori.

DSU a precizat că traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului sunt declarate închise, din cauza riscului de avalanşă.

"Şeful DSU a luat legătura cu unul dintre cei doi turişti accidentaţi în urma avalanşei şi i-a asigurat că echipa de salvatori montani se îndreaptă către ei, fiind pregătiţi pentru a le acorda primul ajutor şi de a-i transporta într-o zonă de siguranţă. Convorbirea telefonică a avut loc acum 45 de minute, ambii turişti fiind conştienţi. Echipa de la Salvamont Sibiu este destul de aproape de locul în care aceştia sunt blocaţi", a arătat sursa citată.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Salvamont pe pagina de Facebook, salvamontiştii din Sibiu desfăşoară o acţiune pentru salvarea unei persoane surprinsă de avalanşă în zona Serbota, masivul Făgăraş.

"Din primele informaţii victima prezintă fracturi la membrele inferioare. Intervenţia este deosebit de dificilă, strat mare de zăpadă, temperaturi scăzute, timp de noapte, căi de acces dificile şi se estimează că acţiunea de salvare va dura cel puţin 10 ore", au arătat aceştia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.