Salvamontiştii de pe Valea Prahovei au ajuns, după o acţiune dificilă care a durat mai multe ore, la tânărul rănit după ce a căzut în gol în Bucegi. Tânărul, care s-a rănit după ce a căzut în afara unei poteci, în Masivul Bucegi, a intrat în hipotermie, întrucât a ajuns în apă. Acţiunea a fost una dificilă, având în vedere că pe munte meteorologii au anunţat vreme rea, iar temperaturile au început să scadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Salvamontiştii de pe Valea Prahovei au ajuns, după o acţiune dificilă care a durat mai multe ore, la tânărul rănit după ce a căzut în gol în Bucegi. 
 
18 salvatori montani de la Salvamont Prahova şi formaţia locală Salvamont Buşteni, peste 6 ore de efort susţinut pentru recuperarea unui tânăr căzut aproximativ 100 de metri pe Valea Caraimanului. Acesta a suferit o fractură deschisă la membrul inferior şi un şoc hipotermic, căzând în apă. În acest moment a fost tracţionat până în potecă, urmând să fie coborât şi predat la ambulanţă”, scrie Salvamont Prahova pe Facebook.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Intervenţia salvamontiştilor are loc pe Valea Caraimanului, unde tânărul în vârstă de 18 ani a căzut de pe poteca turistică, în gol, peste o sută de metri.
 
„Victima a suferit o fractură deschisă de femur şi este hipotermic pentru că a căzut în apă. Salvamontiştii din Buşteni si Prahova fac eforturi în aceste momente pentru a-i salva viaţa tânărului”, scrie, pe Facebook, Salvamont Buşteni.
 
Acţiunea de recuperare are loc în condiţii dificile,  din cauza întunericului, a temperaturilor care încep să scadă şi ţinând cont de faptul că pe munte au fost anunţate precipitaţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.