Salvamontişti din mai multe judeţe participă, marţi, la o nouă acţiune de căutare, cu ajutorul unor sonare ultraperformante, a trupului femeii înecate în urmă cu două săptămâni într-un baraj situat pe râul Olt. La finalul lunii martie, salvamontiştii din Gorj reuşiseră să repereze cadavrul, însă scafandrii nu au putut ajunge în locul în care acesta se afla, pentru a-l recupera. Marţi, se va încerca identificarea locului unde apa a deplasat trupul. Salvatorii precizează că adâncimea la care se află acesta este de 15 metri, iar vizibilitatea este zero. ISU Vâlcea a anunţat că trupul femeii a fost găsit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Persoana a fost găsită, se procedează la extragerea din mediul acvatic şi va fi predată IML. A fost găsită în zona grătarelor hidrocentralei, la turbina nr. 2, la ora 11:40, de către scafandrii  din cadrul Salvamont Gorj”, a transmis ISU Vâlcea.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - „Salvamontiştii vor folosi cele mai performante detectoare din lume pentru găsirea sub apă a persoanei dispărute, detectoare bazate pe inteligenta artificială.  În acţiunea de căutare şi identificare sub apă a victimei este constituită o echipă de cercetare din salvamontiştii specializaţi şi în căutări acvatice din Gorj, Mureş, Braşov, Harghita şi Neamţ,  iar pentru recuperare vor interveni salvamontişti-scafandri din Gorj si Cluj.  Salvamontiştii gorjeni au identificat, încă de acum o săptămână, cu ajutorul acestor detectoare, locul în care se afla trupul victimei, dar acesta nu a putut fi recuperat de scafandri. Astăzi, se va cerceta luciul de apă şi se va încerca identificarea locului unde apa a deplasat trupul, iar salvamontiştii scafandri vor cerceta zona pentru recuperarea trupului victimei. Adâncimea estimată în zonă este de circa 15 metri iar vizibilitatea este zero”; anunţă, marţi, oficialii Salvamont România. 
Acţiunea are loc în contextul în care în această perioadă în localitatea Brezoi din Vâlcea se desfăşoară lucrările Conferinţei Naţionale Salvamont România,  acţiune la care sunt prezenţi salvamontişti din toate cele 25 de judeţe cu zona montană. 
În 28 martie, trupul a mai fost căutat cu unul dintre sonarele deţinute de Salvamont aflat în administrarea Salvamont Gorj.
Femeia a dispărut în zona barajului Gura Lotrului, în luna martie, fiind căutată fără succes timp de mai multe zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.