Procurorii prahoveni fac, miercuri, 18 percheziţii, inclusiv la sediul Primăriei Ciorani şi la casa primarului acestei comune, Marin Voicu, într-un dosar în care suspectează fraudarea alegerilor locale din această localitate. Primarul din Ciorani, fost membru PSD, care a obţinut în mai multe rânduri cel mai mare scor la alegerile locale, a trecut, înaintea ultimului scrutin local, la PNL. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti arată că membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani sunt suspectaţi că au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, 17 persoane urmând a fi duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti informează că dosarul penal are în vedere infracţiunea de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.
 
"Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice. Urmează a fi aduse pentru audieri un număr de 17 persoane”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de unitatea de parchet menţionată.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că trei dintre descinderi au loc la adrese din municipiul Ploieşti, iar 15 se desfăşoară în comuna Ciorani. Procurorii ridică documente inculsiv de la Primăria Ciorani şi de la casa primarului, Marin Voicu. 
 
Aceleaşi surse au afirmat că procurorii suspectează că alegerile locale la Ciorani au fost fraudate în 27 septembrie 2020, chiar în ziua votului. 
 
În luna octombrie 2020, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil au deschis un dosar penal şi cercetează fapte care au legătură cu alegerile locale din 27 septembrie 2020, fiind vorba despre falsificarea de înscrisuri privind rezultatul alegerilor locale din comuna Ciorani. După deschiderea acestei anchete, în cursul lunii februarie a acestui an, persoane necunoscute au intrat în arhiva Judecătoriei Mizil de unde au sustras buletine de vot.
 
"La data de 23.02.2021, organele de cercetare penală au fost sesizate cu privire la faptul că la data de 08.02.2021, orele 19:40, o persoană necunoscută a pătruns fără drept în arhiva Judecătoriei Mizil, ce funcţionează într-o clădire proprietate a Primăriei Mizil, de unde au fost sustrase buletine de vot”, preciza sursa citată. 
 
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil, procurorul Cristina Prajea, confirma, pentru News.ro, că buletinele furate în februarie, la trei luni de la deschiderea anchetei, sunt dintre buletinele de la alegerile locale din comuna Ciorani. 
 
Alegerile locale din comuna Ciorani au fost câştigate detaşat de Partidul Naţional Liberal. Astfel, primarul în funcţie, Marin Voicu, până la alegerile din 2020 unul dintre membrii vechi ai PSD, a candidat sub sigla PNL şi a obţinut un nou mandat, al cincilea, cu peste 83% din voturi. PNL, care la rundele trecute de alegeri a înregistrat scoruri modeste în comuna Ciorani, a obţinut, de data aceasta, peste 76% din mandatele din Consiliul Local.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.