Mai multe echipaje medicale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă Prahova intervin, marţi, pentru preluarea mai multor turişti care prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară. Este vorba despre un adult şi nouă adolescenţi cazaţi la o vilă din Sinaia, care afirmă că au mâncat produse de la un fast-food. Elevii se află în tabără.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ISU Prahova a anunţat că încă un elev, al nouălea, a început să prezinte simptomele toxiinfecţiei alimentare.
 
Primăria Sinaia anunţă că a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Prahova verificarea unităţii de tip fast-food unde au mâncat adolescenţii care marţi au ajuns la spital. Conform sursei citate, tinerii şi însoţitorul lor fac parte dintr-un grup de 19 persoane cazate într-o tabără.
 
”Am cerut evaluarea întregului grup de către personalul medical al taberei”, a declarat administratorul public al oraşului Sinaia, Marian Panait.
 
La nivelul Spitalului Orăşenesc Sinaia a fost declanşat Planul alb de intervenţie, aplicabil în caz de pacienţi multipli, a precizat acesta. Trei medici au fost chemaţi de acasă, iar medicul pediatru aflat în spital a mers în Camera de primiri urgenţe, pentru a evalua pacienţii minori, a precizat sursa citată.
 
UPDATE - Adolescenţii se află în tabără.
 
Conform datelor furnizate de administratorul public al oraşului Sinaia, Marian Panait, ei erau cazaţi la Casa Elevilor din Sinaia, iar dimineaţă au mâncat la un fast food din piaţa oraşului şi au plecat să viziteze Casa Enescu din staţiune. Tinerilor şi unuia dintre însoţitorii acestora li s-a făcut rău în faţa pensiunii de unde au fost preluaţi. 
 
Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Prahova, şi un al doilea adult se află în observaţie cu simptome de toxiinfecţie alimentară.
 
La ora transmiterii acestei ştiri elevii au ajuns la spitalul din Sinaia.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova intervine pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de persoane, care acuza stare de rău şi prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară( greţuri, vărsături, ameţeli), în oraşul Sinaia”, transmite ISU Prahova.
 
Acolo au fost trimise două autospeciale de transport victime multiple, două ambulanţe SMURD şi trei ambulanţe din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova.
 
Reprezentanţi ai administraţiei locale din Sinaia au declarat pentru News.ro că primele date arată că este vorba despre persoane aflate la o pensiune,  iar oficialii Spitalului Orăşenesc Sinaia au fost anunţaţi cu privire la faptul că urmează a fi aduşi la această unitate mai mulţi pacienţi.
 
ISU Prahova precizează că primele date arată că este vorba despre nouă persoane cu simptome de toxiinfecţie, între care opt minori.
 
Administratorul public al oraşului Sinaia, Marian Panait, a precizat că este vorba despre un adult şi opt adolescenţi, cu vârste între 14 şi 18 ani, cazaţi la o vilă din cartierul Cumpătu, care acuză simptome după ce au mâncat de la un fast-food.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.