O femeie şi patru copii au fost surprinşi, vineri, de viitură în localitatea Sângeru, judeţul Prahova. Femeia a fost salvată de un localnic, dar pompierii încearcă să găsească şi copiii care au vârste cuprinse între nouă luni şi şase ani. În altă localitate din judeţ, o viitură a afectat şapte locuinţe şi autoturisme. După mai multe ore, pompierii din Prahova au găsit, vineri seară, unul dintre cei patru copii luati de viitură, o fetiţă de 3 ani. Medicii au aplicat manevre de resuscitare, dar copilul nu a putut fi salvat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE-  Raed Arafat, despre copiii luaţi de viitură în Prahova: Căutările s-au oprit pentru că este greu şi este foarte riscant; şansele de a-i găsi în viaţă sunt foarte mici

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri seară, la Antena 3, că şansele de a-i mai găsi în viaţă pe cei trei copii luaţi de viitură în Prahova sunt foarte mici. Căutările au fost sistate din cauză că ar fi foarte riscant să fie făcute noaptea, dar vor fi reluate în cursul zilei de sâmbătă. Femeia şi cei patru copii locuiau pe malul râuui, într-o casă de chirpici care a fost uşor luată de viitură.

Secretarul de stat Raed Arafat se află, vineri seară, în zonele afectate de inundaţii din judeţul Prahova.

”Situaţia din zonă poate să se agraveze, este cod roşu pe anumite cursuri de apă din zona respectivă. Au fost trimise mesaje prin ro alert către populaţie”, a declarat Raed Arafat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Acesta a explicat că au fost oprite căutările celor trei copii luaţi de viitură.

”Căutările au continuat până nu de mult, dar au trebuit să fie oprite pentru că este noapte şi pentru că este foarte greu şi foarte riscant săcontinue. Căutările vor fi reluate în cursul dimineţii. Mama a fost salvată în viaţă. Cei patru copii, din păcate, unul a decedat şi ceilalţi trei cred că şansele de a-i găsi în viaţă sunt extrem de mici, dacă nu chiar zero”, a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, casa era construită pe malul râului, din chirpici, fiind foarte uşor luată de apă.

UPDATE - Prahova: Pompierii au găsit unul dintre copiii luaţi de viitură; fetiţa de 3 ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare

Pompierii din Prahova au găsit, vineri seară, unul dintre cei patru copii luati de viitură, o fetiţă de 3 ani. Medicii au aplicat manevre de resuscitare, dar copilul nu a putut fi salvat. Echipajele de pompieri caută în continuare pe ambele maluri ale Cricovului Sărat.

Potrivit ISU Prahova, pompierii au găsit unul dintre cei patru copii luaţi de viitură în localitatea Sângeru, o fetiţă de trei ani.

Zeci de minute medicii au aplicat manevre de resuscitare, dar copilul nu a răspuns, fiind declarat decesul.

Echipele de pompieri caută în continuare pentru a găsi şi ceilalţi trei copii, care au vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani. S-au constituit trei echipaje de căutări pe ambele maluri ale Cricovului Sărat.

FotoŞ Facebook/Anisoara Dobre
FotoŞ Facebook/Anisoara Dobre

Totodată, pompierii din Prahova intervin în mai multe zone ale judeţului, pentru evacuarea apei şi locuinţe şi gospodării. Se intervine în localităţile Berceni, unde sunt inundate peste 30 de locuinţe, dar şi în Valea Călugărească.

”Probleme sunt şi în Albeşti Paleologu unde sunt case inundate şi curţi”, a mai transmis ISU Prahova.

În localitatea Sângeru, viitura o suprins o femeie şi patru copii.

”Femeia a fost salvată de un cetăţean şi copii sunt căutaţi de către echipajele de pompieri. Vârstele sunt cuprinse între 9 luni şi 6 ani”, a transmis ISU Prahova.

Sursa citată a precizat că 30 de pompieri militari fac eforturi susţinute pentru a salva copiii.

Tot la Sângeru, pompierii au găsit în apele viiturii un copil de şase ani, dar care nu face parte dintre cei patru daţi dispăruţi.

De asemenea, în satul Lăpuşel, a avut loc o viitură, drumul fiind blocat.

”Din primele informaţii au fost luate de apă şapte locuinţe, garajuri şi autoturisme”, a mai transmis ISU Prahova.

De la Lăpuşel au fost evacuate preventiv 30 de persoane.

ISU Prahova a transmis un mesaj de avertizare prin sistemul RO Alert pentru populaţia din localităţile Sângeru, Posesti, Centura, Gura Vadului, Apostolache, Carbunesti, Chiojdeanca, Lapos, Calugareni, Salcia, Tătaru si Jugureni unde a fost cod portocaliu de furtună.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.