Poliţiştii care verificau respectarea ordonanţelor militare, într-un cartier din municipiul Hunedoara, au fost atacaţi cu pietre, după ce au legitimat un bărbat băut, care nu avea declaraţie pe propria răspundere. Trei persoane au fost reţinute, iar două autospeciale au fost avariate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Şapte persoane au fost conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri. În funcţie de probatoriul administrat, urmează a fi formulate propuneri legale”, a mai transmis IPJ Hunedoara. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, sâmbătă seară, a avut loc un conflict în cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara.

“Intervenţia poliţiştilor era una de verificare a respectării deplasării spaţiul public pe parcursul stării de urgenţă. Aceştia au identificat o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă întruna dintre autospecialele de poliţie, întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenţi în zonă au devenit violenţi la adresa poliţiştilor”, au precizat reprezentanţii IPJ Hunedoara.

Poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude şi cunoscuţi ai bărbatului care era legitimat. 

În urma acestor incidente, în cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie şi Jandarmerie. Oamenii legii au tras şi un foc de armă în plan vertical pentru aplanarea conflictului. 

Trei dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reţinute şi au fost duse la sediul poliţiei, urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracţiunilor de ultraj tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere. În timpul intervenţiei poliţiştilor două dintre autospecialele de poliţie au fost avariate. 

După intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor, toate persoanele din zona respectivă s-au retras în locuinţe, iar situaţia a revenit la normal.

Echipajele de ordine publică au rămas în continuare în zonă pentru a preveni orice alte incidente.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.