Cursa WizzAir Eindhoven-Iaşi a înregistrat, marţi seară, dificultăţi la aterizarea pe Aeroportul din Iaşi. Avionul s-a rotit deasupra Iaşiului timp de câteva minute, după ce echipajul a semnalat existenţa unor probleme la trenul de aterizare. Autorităţile au activat Planul roşu. Cursa Iaşi-Bologna, care urma să fie operată cu aceeaşi aeronavă, a fost anulată. Reprezentanţii WizzAir au menţionat că aeronava este supusă unor verificări tehnice din cauza unei probleme hidraulice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "O aeronavă care opera zborul Wizz Air W6 3660 de la Eindhoven la Iaşi pe 28 septembrie 2021 a aterizat în siguranţă la destinaţie, aeroportul din Iaşi, şi este supusă unor verificări tehnice din cauza unei probleme hidraulice. Wizz Air îşi cere scuze sincer pasagerilor pentru orice inconvenient cauzat, dar siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră numărul unu", au transmis reprezentanţii companiei.

UPDATE - Cursa aeriană WizzAir Iaşi-Bologna de marţi seară a fost anulată. Zborul urma să fie efectuat cu aeronava care a avut dificultăţi la aterizare.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iaşi, a declarat că a fost declanşat Codul roşu de intervenţie, la aeroport fiind deplasate mai multe echipaje ISU, SMURD şi Ambulanţă.

"Avionul a aterizat cu bine, toţi cei 100 de pasageri fiind în siguranţă. nu avem foarte multe date, ştim doar că au existat probleme la trenul de aterizare", a declarat, pentru News.ro, Romeo Vatră.

Avionul urma să ajungă la Iasi la ora 19.00, dar a aterizat cu o întârziere de aproape 40 de minute.

Potrivit ISU Iaşi, Planul roşu, declanşat la 19.25, a fost dezactivat la ora 19.40. La bord se aflau 100 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.