Poliţiştii din Capitală au făcut, miercuri, o percheziţie la Spitalul Judeţean Ilfov, într-un dosar de fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual în care angajaţi ai unităţii medicale sunt suspectaţi că au întocmit documente medicale fictive pentru pacienţi, serviciile fiind decontate de casa de asigurări de sănătate. Ministerul Sănătăţii a cerut, miercuri, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să verifice toate decontările făcute către Spitalul Judeţean Ilfov, după suspiciunile privind posibile fraude la decontare. Ministrul Victor Costache anunţă ”toleranţă zero” faţă de acest fenomen şi aşteaptă concluziile procurorilor pentru a lua măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ministerul Sănătăţii cere CNAS să verifice toate decontările făcute către Spitalul Judeţean Ilfov, după suspiciunile de fraudă/ Costache: Anunţ toleranţă zero faţă de acest fenomen

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au desfăşurat, miercuri, o percheziţie la o unitate spitalicească din Sectorul 2 din Bucureşti, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual.

Potrivit Poliţiei Capitalei, ancheta a fost declanşată în urmă cu două luni, atunci când poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Bucureşti s-au sesizat din oficiu despre faptul că angajaţi ai spitalului ar fi întocmit documente medicale fictive pentru pacienţi, iar serviciile le-ar fi decontat ulterior la o casă de asigurare de sănătate.

Sumele de bani rezultate ar fi fost însuşite de persoanele suspectate.

Persoanele implicate vor fi aduse la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.