Patru turişti care au urcat pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi au fost atacaţi de viespi, luni după-amiază, ei cerând ajutorul Salvamont, în condiţiile în care o femeie din grup este alergică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani intervin, luni după-amiază, pentu recuperarea unui grup de turişti atacaţi de un roi de viespi.

Oamenii care au sunat şi au cerut ajutor au anunţat că o femeie din grup este alergică.

"Problema este că drumul de mers pe jos până la cel mai apropiat punct în care s-ar putea deplasa o ambulanţă durează cel puţin o oră şi jumătate, în funcţie de condiţia fizică şi de starea de sănătate. În plus, sus pe munte nu este ca în oraş, termometrele arată doar 3 grade şi este vizibilitate redusă", a spus Haiduc.

La ora transmiterii acestei ştiri, nu se cunoaşte cât de gravă este starea de sănătate a celor patru turişti atacţi de viespi.

Conform reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, dintre cele patru persoane, trei sunt cu reacţie alergică post-înţepături de insecte şi una cu atac de panică. Toate persoanele sunt conştiente şi stabile hemodinamic, urmând să fie transportate la spitalul din Sinaia.

Potrivit SAJ, grupul este format din două femei, în vârstă de 24 şi 25 de ani, şi doi bărbaţi, cu vârste de 26, respectiv 28 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.