Poliţiştii rutieri din Judeţul Ilfov au aplicat 122 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 8 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare în urma controalelor desfpşurate în noapte de sâmbătă spre duminică, în cadrul operaţiunii ”Blocada”. Un bărbat care nu a oprit la semnalele poliţiştilor, în Măgurele, ulterior dovedindu-se că nu avea permis, se afla sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive, a fost reţinut. De asemenea, el a refuzat prelevarea de probe biologice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri din Măgurele au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de bărbatul care, în noaptea de 24/25 februarie, nu a oprit la semnalele poliţiştilor rutieri, context în care a  fost urmărit şi imobilizat in cel mai scurt timp, în localitatea Măgurele.
 
”Reamintim că, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere, iar la testările cu aparatele din dotare, au rezultat indicii cu privire la posibila prezenţa în organism a unei substanţe psihoactive, precum şi valoarea de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, precum şi faptul că la unitatea medicală, unde a fost condus, ar fi refuzat să i se recolteze probe biologice”, precizează poliţiştii.
 
Bărbatul urmează să fie prezentat procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, cu propuneri legale.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”În noaptea de 24 spre 25 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, împreună cu poliţiştii rutieri de la  subunităţile din teritoriu au  acţionat în cadrul operaţiunii "Blocada”, în intervalul orar 22:00-02:00, pe drumurile publice din judeţul Ilfov. Activităţile s-au desfăşurat în principal pentru depistarea persoanelor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive precum şi a persoanelor care nu respectă regimul legal de viteză. La activităţi au participat şi echipaje chinotehnice, precum şi poliţiştii Serviciului Acţiuni Speciale Ilfov, care au asigurat sprijin poliţiştilor rutieri, potrivit competenţelor ce le revin. Politiştii au verificat documentele personale, cât şi pe cele ale autovehiculelor, iar conducătorii auto au fost testaţi cu aparatele din dotare pentru depistarea conducătorilor care au consumat alcool ori substanţe psihoactive înainte de a urca la volan”, anunţă IPJ Ilfov.
 
În urma neregulilor constatate poliţiştii rutieri din Ilfov au aplicat 122 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 8 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.
 
La Măgurele, poliţiştii rutieri din Măgurele au făcut semnale regulamentare de oprire unui autoturism, însp şoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor rutieri.
 
”Imediat, poliţiştii rutieri din Magurele au procedat la urmărirea acestuia, reuşind interceptarea autoturismului şi imobilizarea conducătorului auto, respectiv un bărbat în vârstă de 22 de ani. 
În urma verificărilor a rezultat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, la testarea cu aparatele din dotare, au reieşit indicii cu privire la prezenţa în organism a unei substanţe psihoactive, precum şi  valoarea de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care, bărbatul a fost condus la o unitate medicală din Bucureşti, însă a refuzat prelevarea de probe biologice”, relatează IPJ Ilfov.
 
În acest caz, a fost deschis dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi refuz de recoltare probe biologice.
 
De asemenea, poliţiştii rutieri din Bragadiru au oprit în localitatea Ciorogârla un autoturism, iar la testarea şoferului au reieşit  indicii cu privire la prezenţa în organism a două substanţe psihoactive, fiind deschis dosar penal pentru conducere pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
Pe Bulevardul Pipera-Tunari, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au oprit un autovehicul, iar la testarea şoferului au reieşit indicii cu privire la prezenţa în organism a unei substanţe psihoactive.
 
Poliţiştii din Chitila au oprit un autovehicul în localitatea Chiajna, iar în urma verificărilor au constatat faptul că, bărbatul care se afla la volan nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Şi în acest caz, poliţiştii au deschis dosar de urmărire penală, pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.