Nave ale Gărzii de Coastă Constanţa şi ale ARSVOM intervin, vineri, pentru salvarea unei nave cu migranţi, la bordul căreia se află 60-80 de persoane, între care şi copii. Ambarcaţiunea este adusă în Portul Constanţa, iar migranţii sunt coborâţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Nava a fost găsită la 25 de mile marine travers de Vama Veche, în apropierea frontierei cu Bulgaria, fiind adusă în port, unde migranţii sunt debarcaţi.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, la bordul ambarcaţiunii turceşti sunt circa 70 de persoane. Vasul cu migranţi a fost observat de nava de patrulare a Gărzii de Coastă în noaptea de joi spre vineri, când s-a constatat şi că ambarcaţiunea este foarte aglomerată şi nu are suficiente mijloace de siguranţă.

STIREA INIŢIALĂ - Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat că a fost identificată o navă cu migranţi, la aproximativ 30 de mile est de Vama Veche.

În prezent, se intervine pentru salvarea navei şi aducerea ei în Portul Constanţa. La operaţiune participă nava Sar Artemis aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) şi o navă a Gărzii de Coastă Constanţa.

Nava este din lemn şi are circa 14 metri lungime, comandantul fiind turc. La bord se află 60-70 de persoane, între care şi copii.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.