Ninge abundent, luni, în judeţul Braşov, cel mai afectat tronson rutier fiind drumul naţional 73A, între localităţile Predeal şi Râşnov. Acest tronson rutier este închis, luni dimineaţă, pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că au fost ridicate restricţiile de tonaj (de peste 3,5 tone) impuse pe DN 73A, tronson kilometric 0 - 19+918 metri, între localităţile Râşnov şi Predeal, judeţul Braşov, ca urmare a ninsorii abundente şi viscolului din ultima perioadă”, a transmis, luni, Centrul Infotrafic.
 
Poliţiştii precizează că a fost scos în afara carosabilului şi autocamionul care a derapat la kilometrul 3. 

”În continuare se circulă în condiţii de iarnă, fiind zăpadă depusă pe carosabil. Se acţionează în zonă cu utilaje de deszăpezire„, a mai transmis sursa citată. 

 
ŞTRIE INIŢIALĂ: „Traficul rutier este restricţionat pe DN 73 A pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone, pe sectorul de drum în cuprins între localităţile Predeal şi Râşnov, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare abundentă)”, anunţă Poliţia judeţeană Braşov.
Conform sursei citate, restricţiile de circulaţie sunt în vigoare până la ora 12.00.
Pe acest tronson de drum, în zona Pârâul Rece arbori au căzut pe carosabil spun şoferii care au tranzitat acest drum în ultimele ore.
 

Pe acest tronson, dar şi pe altele din judeţele Braşov şi Covasna, drumarii au intervenit în repetate rânduri în ultimele ore.
Direcţia Regională de Drumuri Braşov anunţă că în cursul nopţii de duminică spre luni a intervenit cu 50 de utilaje de deszăpezire care au răspândit aproximativ 300 de tone de materiale antiderapante pe drumurile din zona montană a judeţelor Braşov şi Covasna.
Drumarii recomandă şoferilor să nu plece la drum cu maşinile neechipate pentru condiţii de iarnă.
Poliţiştii rutieri sunt prezenţi pe sectoarele de drum pe care se acţionează pentru îndepărtarea zăpezii. Aceştia recomandă şoferilor să circule având echipate vehiculele cu anvelope de iarnă, să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul din faţă şi să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.