Salvamontiştii din Maramureş au intervenit, miercuri, pentru acordarea primului ajutor şi preluarea unui bărbat grav rănit în timp ce muncea la exploatarea lemnului. Primele date arată că victima este în stare gravă, fiind preluată de un elicopter SMURD. IPJ Maramureş face cercetări în acest caz pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit IPJ Maramureş, poliţiştii din Şomcuta Mare au fost sesizaţi, prin 112, despre faptul că, în zona numită ”Pe cireşi”, un angajat al unei societăţi comerciale ar fi suferit un accident de muncă.

Astfel, poliţiştii au stabilit că, în timp ce un bărbat, de 36 de ani, din Oarţa de Jos, ar fi tăiat un arbore, acesta ar fi căzut peste bărbat şi l-ar fi accidentat la piciorul drept şi la cap.

Acolo au fost prezente un echipaj al Salvamont Maramureş şi un echipaj SMURD, care au transportat victima cu elicopterul la Spitalul Judeţean Baia Mare, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz, pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Accidentul în urma căruia bărbatul a fost rănit s-a produs pe raza localităţii Boiu Mare, într-o zonă abruptă, greu accesibilă.
 
„Un bărbat aflat la muncă la exploatare material lemnos a suferit un grav accident cu politraumatisme fiind inconştient”, informează Salvamont Maramureş. 
 
Salvatorii montani au ajuns la locul în care se află rănitul şi au demarat procedurile de prim ajutor şi stabilizare.
 
În sprijinul bărbatului a fost solicitat un elicopter. Aeronava a aterizat la câteva sute de metri de locul accidentului, rănitul fiind transportat până în acea zonă în condiţii grele, întrucât „configuraţia terenului este extrem de dificilă pentru extracţie terestră”, precizează salvamontiştii maramureşeni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.