Poliţiştii din Maramureş au deschis un dosar penal şi fac cercetări cu privire la decesul unui adolescent de 14 ani al cărui trup a fost găsit într-un sac de plastic, într-o anexă, la sesizarea unui vecin care a sunat la Poliţie reclamând că nu l-a mai văzut pe băiat de mai mult timp. Surse locale au declarat pentru News.ro că tatăl susţine că nu a avut bani de înmormântare, una dintre bănuieli în cazul său fiind aceea că nu a anunţat decesul pentru a încasa indemnizaţia de handicap. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, pentru ucidere din culpă şi profanare de cadavre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Poliţia judeţeană Maramureş informează, marţi după-amiază, că verificările privind decesul adolescentului continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi profanare de cadavre.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit oficialilor Poliţiei judeţene Maramureş, ancheta în acest caz a pornit după ce, luni seară, la ora 21.09, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că nu a mai văzut de mai multă vreme un tânăr din vecini şi bănuieşte că i s-ar fi întâmplat ceva.
„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar în urma verificărilor, într-o anexă  a unui imobil de pe strada Câmpu Negru din municipiu, au găsit într-un sac de plastic, cadavrul unui minor de 14 ani. Corpul neînsufleţit al minorului a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cauzei decesului. Tatăl minorului, un bărbat de 48 de ani, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Sighetu Marmaţiei în vederea efectuării unei expertize psihiatrice”, transmite IPJ Maramureş. 
Iniţial, s-a crezut că adolescentul a fost ucis şi cadavrul ascuns. Surse locale au declarat pentru News.ro că este posibil ca tatăl să fi păstrat cadavrul pentru a încasa în continuare indemnizaţia de aproximativ 1300 de lei pe care o primea pentru faptul că fiul său era încadrat în grad de handicap. Pe de altă parte, bărbatul şi-a justificat gestul de a păstra trupul neînsufleţit spunând că nu a avut bani de înmormântare. 
Necropsia va arăta cauza morţii şi de cât timp s-a produs decesul.
Verificările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.