Un autocar a ieşit de şosea, marţi, pe DN 18, în localitatea Moisei, judeţul Maramureş, în accident fiind implicate, potrivit primelor informaţii, 51 de persoane. Autorităţile au declanşat Planul Roşu de Intervenţie. Iniţial, IGSU a anunţat că sase persoane au fost rănite, din care una este în stop cardio-respirator, iar ulterior a transmis că opt persoane au fost transportate la spital. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, o persoană a murit şi alte opt au fost rănite. Autocarul era înmatriculat în Polonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - Autocarul era înmatriculat în Polonia, potrivit Poliţiei.
 
UPDATE - O persoană a murit şi alte opt sunt rănite în urma accidentului, au declarat pentru News.ro oficiali din cadrul Poliţiei judeţene Maramureş. Primele date arată că cei opt răniţi nu sunt în stare gravă, aceştia fiind duşi la spitale din Borşa şi Vişeu. 
 
Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu a fost stabilită o cauză probabilă a accidentului.
 
UPDATE - "8 persoane au fost transportate la spital. Restul persoanelor implicate în eveniment au fost preluate de un autocar, pus la dispoziţie de autorităţile locale, urmând a fi cazate la o pensiune din zonă", a transmis IGSU.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Inspectorarului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), accidentul a avut loc pe DN 18, în localitatea Moisei, după ce un autocar a părăsit carosabilul.
 
Pentru gestionarea eficientă a situaţiei a fost activat Planul Roşu de intervenţie. Astfel, acolo au intervenit iniţial 2 maşini de stingere, 2 ehipaje de descarcerare, 4 ambulanţe SMURD, 4 ambulanţe SAJ şi un elicopter. Ulterior, au fost suplimentate forţele de intervenţie de la nivelul ISU Bistriţa-Năsăud cu următoarele mijloace: 2 ambulanţe SMURD, 1 autospecială transport victime multiple, 1 punct medical avansat.
 
Din informaţiile preliminare, 51 de persoane au fost implicate în evenimentul rutier. 
 
Conform IGSU, sunt 6 victime, dintre care o persoană în stop cardio-respirator, 3 persoane transportate la CPU Borşa şi 2 persoane primesc îngrijiri medicale la locul evenimentului. Ceilalţi pasageri sunt în stare bună, fără probleme deosebite.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române arată că autocarul a lovit gardul unei case. Traficul se desfăşoară pe un singur fir.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.