Echipele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au început, duminică, operaţiuni de golire parţială a lacului Tăul Mare din zona localităţii Roşia Montană, unde zeci de localnici s-au autoevacuat, alţii refuzând să-şi părăsească locuinţele, în condiţiile în care o avarie a fost semnalată la golirea de fund a barajului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE – A treia pompă de mare capacitate a fost pusă în funcţiune pentru evacuarea parţială a barajului de la Roşia Montană. Duminică după amiază, apa din lacul Tăul Mare este evacuată cu trei pompe de mare capacitate.
UPDATE - Echipele ISU Alba au poziţionat şi pus în funcţiune o a doua motopompă pentru golirea parţială a barajului. Pe măsură ce situaţia va permite acest lucru, o a treia motopompă de mare capacitare va fi de asemenea pusă în funcţiune, transmit oficialii instituţiei. 
Conform acestora, acţiuneA de evacuare a apei din lac se face progresiv, pentru a se evitarea inundarea văii satului în Roşia Montană.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit oficialilor ISU Alba, motopompe de mare capacitate au fost duse în zona lacului cu ajutorul utilajelor grele, iar puţin înainte de ora 12:00 prima pompă a început refularea. 
În primă fază, se lucrează pentru scăderea nivelului lacului cu 5 metri pentru a de ajunge un grad de risc „acceptabil în conformitate cu expertiza întocmită de personalul de specialitate” au transmis oficialii instituţiei.
 
Ulterior, vor fi luate măsuri în funcţie de situaţie.
Conform sursei citate, avaria apărută constă într-o gaură de aproximativ un metru pătrat la golirea de fund a barajului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.