Salvamontiştii din staţiunea Buşteni intervin, sâmbătă seară, pentru recuperarea unei femei care a căzut într-o zonă accidentată din masivul Bucegi şi a unui bărbat care o însoţea. Ajunşi la locul accidentului, salvamontiştii au găsit două persoane decedate.Se pare că bărbatul a vrut sa salveze femeia, dar a căzut şi el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată şi a căzut şi el”, a transmis Salvamont România.
 
Sursa citată a precizat că femeia va fi coborâtă în această noapte, iar bărbatul mâine.
 
ŞTIRE INITIALĂ: Potrivit datelor furnizate de Salvamont România, salvamontiştii din Buşteni intervin, sâmbătă seară, pentru salvarea unei persoane căzute în zona Brâul Mare al Morarului din masivul Bucegi, în apropierea Văii Cerbului, dar şi pentru recuperarea coechipierului acesteia, rămas singur în masiv.
 
”Acţiunea este deosebit de dificilă, se intervine în situaţie de risc maxim, în condiţii de noapte, temperaturi scăzute, teren acoperit cu gheata şi acumulări de zăpadă pe versanţi”, transmite Dispeceratul Naţional Salvamont. 
 
Reprezentanţi ai Salvamont Buşteni au declarat pentru News.ro că salvatorii se folosesc de echipamentul de alpinism pentru a putea ajunge în zona în care femeia ar fi căzut. 
 
La ora transmiterii acestei ştiri, nu se cunoaşte starea fetei, însă surse din rândul salvatorilor ai declarat că nu se poate comunica cu ea. Aceleaşi surse au precizat că fata şi însoţitorul ei au ajuns în zona deosebit de periculoasă fără a fi echipaţi corespunzător şi fără a avea la ei coardă de alpinism.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.