Procurorii prahoveni au încheiat cercetarea la faţa locului în urma incendiului care a mistuit Ferma Dacilor din satul Tohani. Al optulea cadavru nu a fost găsit, însă au fost identificate fragmente de os care au fost trimise la laborator, pentru analize. ”Menţionăm că şi în aceste zile sunt în derulare activităţi de urmărire penală care urmăresc administrarea unui probatoriu complex”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova confirmă, oficial, încheierea cercetării la faţa locului în dosarul incendiului de la complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani. 
 
”În perioada 26.12.2023 – 28.12.2023, au fost efectuate activităţi de cercetare la faţa locului, cu sprijinul unei echipe multidisciplinare formată din specialişti şi experţi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Poliţiei Române, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani (INSEMEX) şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova. Cercetarea la faţa locului a fost finalizată, procedându-se la asigurarea zonei”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de unitatea de parchet, vineri după-amiază.
 
Conform sursei citate, în cadrul anchetei au fost dispuse expertize genetice judiciare pentru stabilirea identităţii persoanelor decedate, în baza profilurilor ADN, în cazul a şapte victime expertizele fiind finalizate şi au fost dispuse şi efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor identificate.
 
”Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului au mai fost identificate mai multe fragmente osoase, şi cu privire la acestea fiind dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare, în prezent nefinalizată”, precizează procurorii. 
 
În dosar au fost audiate mai multe persoane, au fost efectuate şi alte acte de cercetare penală, dintre care solicitarea de înscrisuri, verificări la autorităţi şi instituţii abilitate cu avizarea/autorizarea activităţii în cadrul punctului de lucru unde s-a produs evenimentul, dispunerea de constatări.
 
”Menţionăm că şi în aceste zile sunt în derulare activităţi de urmărire penală care urmăresc administrarea unui probatoriu complex”, precizează comunicatul anchetatorilor.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au finalizat, joi seară, cercetarea la faţa locului în dosarul Fermei Dacilor, care a ars într-un incendiu, săptămâna aceasta. 
Al optulea cadavru nu a fost identificat, însă sub ruine au fost găsite fragmente osoase, care au fost trimise la laboratoare din Capitală pentru expertiză genetică, au declarat surse judiciare. 
Zona în care a avut loc incendiul este în continuare izolată şi păzită, nefiind permis accesul între ruinele rămase după incendiul devastator. 
Joi, cele şapte cadavre care au fost identificate au fost ridicate de către familii de la Serviciul de Medicină Legală Prahova pentru a fi înhumate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.