Un incendiu a izbucnit, miercuri, la locomotiva trenului IR 349 Bucureşti Nord-Arad, fiind afectat şi un vagon. Incidentul a avut loc la intrarea în staţia Videle. "Siguranţa şi securitatea celor 250 de pasageri şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol", susţin reprezentanţii CFR Călători. Pasagerii cu destinaţia Craiova şi Filiaşi sunt preluaţi cu trenul RE 9015 Bucureşti Nord – Târgu Jiu, iar călătorii cu destinaţia Timişoara / Arad vor continua călătoria cu trenul IR 349, remorcat de altă locomotivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
"Astăzi, 22 iunie 2022, la trenul IR 349 care circulă pe ruta Bucureşti Nord (plecare 13:25) - Arad s-a produs un început de incendiu la locomotivă, la intrarea în staţia Videle. Personalul feroviar a acţionat conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, avizând serviciul 112 şi acţionând cu stingătoarele din dotare. Echipa de intervenţie specială s-a deplasat la faţa locului şi a luat toate măsurile necesare pentru limitarea efectelor începutului de incendiu. Siguranţa şi securitatea celor 250 de pasageri şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol", a transmis CFR Călători.
 
Conform surse citate, pasagerii cu destinaţia Craiova şi Filiaşi sunt preluaţi cu trenul RE 9015 Bucureşti Nord – Târgu Jiu, iar călătorii cu destinaţia Timişoara / Arad vor continua călătoria cu trenul IR 349, care va fi remorcat de altă locomotivă. 
 
"Cauzele care au generat începutul de incendiu vor fi stabilite de comisia de cercetare", a precizat CFR Călători.

Potrivit ISU Teleorman, cele aproximativ 250 de persoane s-au autoevacuat din trenul de persoane, niciuna neavând nevoie de îngrijiri medicale.

"Incendiul s-a manifestat generalizat la locomotiva electrică a trenului şi a afectat parţial şi un vagon de călători. Focul este localizat, pompierii acţionând acum pentru lichidarea sa", a transmis ISU.

Toate persoanele au fost transportate în gara Videle cu 7 microbuze (1 ISU TR şi 6 asigurate de autorităţile locale din Videle şi Blejeşti).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.