Un incendiu a izbucnit, vineri, la un depozit de PET-uri din localitatea Afumaţi, iar pompierii intervin cu 25 de autospeciale. Focul a cuprins o hală de 4.000 de metri pătraţi şi a fost localizat, mai existând mici focare pentru stingerea cărora se intervine în continuare. Unul dintre pereţii halei metalice s-a prăbuşit în interior. ISU Bucureşti-Ilfov a transmis un mesaj RO-Alert.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ISU Bucureşti-Ilfov intervine în continuare pentru lichidrea incendiului care a izbucnit la un depozit de PET-uri din Afumaţi, mai fiind focare mici care nu au fost lichidate. 

Focul care s-a manifestat cu flacără de 10 – 15 metri înălţime şi fum extrem de dens a fost potolit de intervenţia celor 25 deautospeciale, iar după lichidarea incendiului se va demara ancheta pentru a stabili cauza care a dus la producerea incendiului.

Echipajul CRBN şi Garda de Mediu au făcut verificări în zonă, stabilind că valorile substanţelor periculoase înregistrate în zonă nu depăşeşsc valorile maxime admise, aşa încât nu există pericol pentru sănătatea populaţiei. 

”Incendiu depozit în localitatea Afumaţi. Arde aproximativ 80% dintr-o suprafaţă de cca 4.000 mp”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că se intervne cu 14 autospeciale de stingere, patru autoscări, două echipaje de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

În interior sunt depozitate materiale de tip PET.

ISU Bucureşti-Ilfov a transmis un mesaj RO-Alert şi cere populaţiei să permită accesul autospecialelor şi să se ferească de fum. 

Ulterior, ISU Bucureşti-Ilfov a precizat că efectivele au fost suplimentate, intervenindu-se cu 25 de autospeciale şi echipajul CRBN care verifică dacă s-au emanat susbstanţe toxice în atmosferă. 

Intervenţia pompierilor este dificilă, din cauza suprafeţei mari, dar şi din cauza halei metalice care se poate prăbuşi. De altfel, unul dintre pereţi s-a prăbuşit în interior, iar pompierii intervin doar de afară pentru localizarea incendiului. 

Pompierii au reuşit să localizeze incendiul şi lucrează pentru stingere, dar operaţiunea va fi de durată. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.