Peste 30 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul Orăşenesc din Sinaia au fost evacuaţi, miercuri după-amiază, din clădirea unităţii medicale, după ce un incendiu a izbucnit la subsolul clădirii în care funcţionează spitalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Administratorul public al oraşului Sinaia, Marian Panait, a declarat că doar patru dintre cei 38 de pacienţi aflaţi în spital la momentul izbucnirii incendiului au rămas în spital, toţi ceilalţi fiind evacuaţi.

Dintre pacienţii care se află încă în clădirea unităţii medicale, unul se află în timpul unei intervenţii chirurgicale, fiind chiar în blocul operator, altul este la terapie intensivă şi unul este anesteziat pentru efectuarea unei endoscopii. 
 
Dintre pacienţii evacuaţi, doi vor fi transportaţi cu ambulanţele la un spital din Ploieşti, ei fiind programaţi anterior pentru transferul la Ploieşti.
 
Totodată, conducerea unităţii medicale din Sinaia a activat protocoalele pentru menţinerea lanţului de frig în ceea ce priveşte banca de sânge şi plasma, prin transfer de la spitalul din Sinaia către cea mai apropiată unitate sanitară, Spitalul Azuga.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, incendiul a izbucnit la o anexă a Spitalului sin Sinaia, iar la faţa locului au fost trimise două echipaje de stingere a incendiilor şi o ambulanţă SMURS.

Surse locale au declarat pentru News.ro că incendiul, a cărui cauză nu a fost stabilită încă, a izbucnit la subsolul unei clădiri în care funcţionează staţia de oxigen şi alte dispozitive, dar în care nu se află pacienţi.

Din cauza degajării unei cantităţi mari de fum, pompierii au evacuat opt persoane, între care şase nedeplasabile, o lăuza şi un nou-născut.

Pe lângă cele opt persoane evacuate de către echipajele ISU s-au autoevacuat alte 24 persoane, pacienţi şi cadre medicale.

La ora transmiterii acestei ştiri se lucrează pentru lichidarea incendiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.