Pompierii din Galaţi au fost solicitaţi să intervină, joi, după ce s-a semnalat degajare de fum la un laborator al Spitalului de Copii Galaţi. Aproximativ 90 de persoane, între care 50 de copii, au fost evacuate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”La data de 19 ianuarie 2022, ora 16.09, poliţiştii din Galaţi au fost sesizaţi telefonic, prin 112, cu privire la faptul că, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii ”Sfântul Ioan” din Galaţi, s-a declanşat alarma de incendiu, iar, la etajul 2 al clădirii, de la laboratorul de analize se vede fum. La faţa locului au ajuns atât echipaje de Poliţie, cât şi din cadrul ISU Galaţi, iar, după intervenţia celor din urmă, s-a stabilit faptul că alarma de incendiu s-a declanşat urmare a unui scurtcircuit la o lampă de iluminare, amplasată în plafon, care a degajat mai fum, fără flacără”, a transmis, joi, IPJ Galaţi. 

Sursa citată a precizat că nu au fost victime. S-au autoevacuat 50 de copii, alături de 30 de aparţinători şi de 20 de cadre medicale.

”În cauză, se va întocmi dosar penal pentru distrugere din culpă”, a mai transmis IPJ Galaţi. 

UPDATE: ISU Galaţi a transmis că alarma a fost dată, după ce un corp de iluminat dintr-un laborator a luat foc, acesta a căzut pe ciment, iar întreaga incintă a fost inundată cu fum.

În acel moment a pornit instalaţia de detectare a incendiului.

Au fost evactuate aproximativ 90 de persoane, dintre care 50 de copii.

Pompierii au aerisit zonele respective şi apoi au permis din nou accesul în unitatea medicală a persoanelor evacuate.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ISU Galaţi intervine, joi, după ce a fost semnalat un incendiu la Spitalul de Copii din Galaţi.

Din primele informaţii, iese fum de la un laborator, iar la faţa locului au fost trimise mai multe autospeciale. 

În 6 octombrie 2022, la acelaşi spital a izbucnit un incendiu în bucătărie, iar 85 de persoane, între care 41 de copii, s-au autoevacuat.

Pompierii au intervenit şi atunci cu mai multe echipaje, iar intervenţia s-a finalizat fără a exista persoane care să aibă nevoie de ajutor medical.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.