Un incendiu a izbucnit, joi, la locomotiva unui tren marfar care circula pe ruta Constanţa - Timişoara Nord şi care transportă cereale. Focul a pornit în apropiere de Domaşnea, judeţul Caraş-Severin. Circulaţia feroviară este întreruptă. Compania CFR SA a transmis că este vorba de un tren privat şi că până la reluarea traficului feroviar în zonă se asigură transbordarea auto a călătorilor, pe distanţa Iablaniţa - Caransebeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, informează că în jurul orei 11.35, mecanicul unui tren privat de marfă a anunţat izbucnirea unui incendiu la locomotiva împingătoare a trenului. Trenul se afla în circulaţie pe distanţa Domaşnea Cornea-Poarta", au transmis, ulterior, reprezentanţii CFR.

Trenul de marfă, care aparţine operatorului privat Tim Rail Cargo, are în compunere 40 de vagoane încărcate cu cereale şi circula pe relaţia Constanţa Port - Timişoara Nord. Incendiul a fost anunţat telefonic la 112 de mecanicul trenului.

"Menţionăm faptul că, până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate la faţa locului de echipele ISU Caraş-Severin, Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara asigură transbordare auto pe distanţa Iablaniţa – Caransebeş, pentru călătorii aflaţi în trenurile IR 72-1, care circulă în relaţia Bucureşti Nord – Budapesta şi IR 73-2, care circulă în relaţia Budapesta - Bucureşti Nord", au arătat aceştia.

Echipele feroviare de intervenţie ale SRCF Timişoara sunt, de asemenea, prezente la locul incendiului şi vor stabili condiţiile de reluare a traficului pe distanţa Domaşnea Cornea – Porta, după stingerea incendiului, retragerea garniturii de marfă şi verificarea liniei de cale ferată şi a liniei de contact.

Cauzele izbucnirii incendiului la locomotiva împingătoare a trenului privat de marfă vor fi stabilite de organele de anchetă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Detaşamentul de Pompieri Caransebeş intervine de urgenţă cu două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, la un incendiu care a cuprins o locomotivă, pe raza localităţii Domaşnea, la intrare sub pasarelă. Nu se înregistrează victime”, transmite ISU Caraş-Severin. 

 
Trenul marfar are în compunere o locomotivă (împingător) şi vagoanele în care transporta cereale. Acesta circula pe ruta Constanţa - Timişoara Nord.
 
Potrivit ISU Caraş-Severin, incendiul este localizat şi nu există pericol de propagare al acestuia. Locomotiva a fost distrusă de incendiu, dar următoarele 3 vagoane de lângă locomotivă sunt goale, fără marfă.
 
Circulaţia feroviară este întreruptă pe magistrala 900, în zona staţiei Luncaviţa (judeţul Caraş-Severin).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.