Echipaje medicale de la Serviciul de Ambulanţă Prahova şi de la SMURD au fost solicitate să intervină, luni după-amiază, pe platforma rafinăriei Petrobrazi, operată de OMV Petrom în judeţul Prahova, unde trei persoane au fost rănite în urma unui incendiu. Un bărbat a suferit arsuri de gradele trei şi patru pe peste 70% din suprafaţa corpului. Un alt bărbat are arsuri pe 15% din corp, iar un al treilea a suferit un traumatism. Pompierii nu au fost solicitaţi să intervină pentru a stinge incendiul, situaţia fiind gestionată de serviciul privat pentru situaţii de urgenţă al operatorului economic. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova anunţă că a deschis o anchetă în urma incendiului, dosarul penal vizând infracţiuni de distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea acestor măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit oficialilor IPJ Prahova, poliţia a fost sesizată luni, în jurul orei 15:15, despre faptul că o persoană a suferit arsuri în urma unui incendiu izbucnit în incinta unei firme din comuna Brazi. La momentul sosirii echipajului de poliţie de la Secţia Rurală Cocorăstii Colţ, incendiul fusese lichidat.
 
Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul, fiind vizate infracţiuni de distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea acestor măsuri. 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Un incendiu s-a produs, luni după-amiază, în incinta rafinăriei Petrobrazi, situată la câţiva kilometri de Ploieşti, în urma evenimentului trei persoane fiind rănite, una dintre ele în stare gravă. 
 
Autorităţile nu au fost solicitate să intervină pentru stingerea incendiului, acesta fiind gestionat de către un serviciu privat pentru situaţii de urgenţă, însă acolo au fost trimise mai multe autosanitare de la Serviciul de Ambulanţă Prahova şi SMURD.
 
Conform datelor furnizate de oficiali din cadrul Serviciului de Ambulanţă Prahova, un bărbat în vârstă de 59 de ani are arsuri de gradele trei şi patru pe 72% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi aeriene superioare. El a fost preluat de un elicopter SMURD pentru a fi dus la Spitalul Floreasca.  Alt bărbat, de 55 de ani, are arsuri de gradele doi şi trei pe 15% din corp, fiind dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. O a treia victimă, un bărbat de 60 de ani, a suferit un traumatism la piciorul stâng şi a refuzat examinarea şi transportul la spital. 
 
Nu se cunosc date despre cauza producerii incendiului şi nici despre amploarea acestuia. 
 
În urmă cu o săptămână OMV Petrom, anunţa că iniţiază revizie generală la rafinăria din judeţul Prahova. 
 
”OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, anunţă începerea lucrărilor de revizie generală a rafinăriei Petrobrazi. Revizia se va derula pe parcursul a şase săptămâni, perioadă în care activitatea rafinăriei va fi oprită. Compania a alocat pentru această revizie aproximativ 400 de milioane de lei”, transmitea compania în 24 aprilie.
 
Conform sursei citate, în cadrul reviziei sunt implicate 25 de firme contractoare principale, peste 80% dintre acestea fiind firme româneşti. 
 
”Revizia se va desfăşura cu ajutorul a aproximativ 6.000 de oameni şi va include expertize tehnice la peste 600 de echipamente, verificări a peste 1.400 de supape de siguranţă, probe de presiune la aproximativ 6.000 de conducte, precum şi verificări ale echipamentelor electrice şi de automatizare. În paralel cu revizia, se vor desfăşura lucrări de modernizare la mai multe instalaţii din cadrul rafinăriei, precum proiectul de înlocuire a camerelor de cocsare. Ultima revizie generală a avut loc în 2018, iar următoarea revizie generală este luată în calcul pentru 2028”, precizau oficialii OMV Petrom.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.