Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri dimineaţă, în incinta unui incinerator de deşeuri de lângă Ploieşti, autorităţile emiţând un mesaj RO-Alert din cauza degajării mari de fum. ISU Prahova a anunţat că incendiul a cuprins o suprafaţă de 4000 de metri pătraţi dar şi că în zonă a fost găsită o bicicletă, motiv pentru care pompierii iau în calcul posibilitatea să existe o persoană să fi fost surprinsă în interior. În ultimele luni, deţinătorii incineratorului a fost amendaţi de mai multe ori din cauză că nu respectă normele în vigoare iar în prezent are activitatea suspendată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Incineratorul deţine autorizaţie de securitate la incendiu din anul 2011, cu obiect de activitate hală incinerator deşeuri periculoase.
Ultimul control a fost în data de 08.01.2021, ocazie cu care s- au aplicat 2 amenzi în cuantum de 7500 lei pentru instalaţia de hidranţi care nu funcţiona şi diminuarea gabaritului căilor de evacuare  prin amplasarea de pubele la intrarea în hală.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Anunţul privind incendiul puternic a fost făcut de către oficiali Gărzii de Mediu Prahova.
„În cursul dimineţii de astăzi, 02.06.2021, ora 02:45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova. Echipa de permanenţă din cadrul comisariatului s-a deplasat în teren. Din primele constatări la faţa locului, incendiul se manifestă în interiorul incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă datorită arderii necontrolate a deşeurilor existente. Incendiul este încă în desfăşurare. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT”, a scris Garda de Mediu Prahova pe Facebook. 
Peste 50 de pompieri acţionează, însă acţiunea este foarte dificilă, întrucât plafonul halei s-a prăbuşit.
Conform comisarilor de mediu, măsurătorile privind indicatorii de calitate a aerului monitorizaţi cu staţiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploieşti şi localitatea Brazi, precum şi cei monitorizaţi cu laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploieşti, nu au arătat creşteri sau depăşiri.
Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU.
 
Incineratorul este amplasat pe o platformă industrială din apropierea rafinăriei de la Brazi, la câţiva kilometri de Ploieşti, iar în ultima perioadă a fost amendat de mai multe ori din cauza încălcării legii şi nerespectării legislaţiei privind această activitate. De altfel, în prezent, activitatea unităţii este sistată. Un alt incendiu a avut loc în aceeaşi zonă în urmă cu câteva luni, însă nu in interior, ci în curtea incineratorului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.