Un bărbat şi-a agresat concubina, pe care a ţinut-o cu forţa într-un imobil din Chiajna, împreună cu copilul de 10 luni. La sosirea poliţiştilor s-a baricadat şi el în casă, fiind convins ulterior de către negociatori să deschisă. A fost imobilizat, iar verificările au arătat că a avut un ordin de protecţie, dar pe durata valabilităţii acestuia a locuit cu femeia, pe care a sechestrat-o şi şantajat-o. A fost reţinut pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 21:05 Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către un bărbat, cu privire la faptul că, într-un imobil, din localitatea Chiajna, o femeie, de 24 de ani, având şi copilul minor cu ea, este agresată şi ţinută cu forţa de către concubin. În cel mai scurt timp, poliţiştii oraşului Chitila, împreună cu poliţiştii Serviciului Acţiuni Speciale Ilfov şi  negociatori, s-au deplasat la faţa locului, context în care au încercat să  relaţioneze cu bărbatul în cauză, însă în prima fază acesta a refuzat să comunice cu poliţiştii, baricadându-se în imobil”, a transmis, joi, IPJ Ilfov.

Sursa ci tată a precizat că, ulterior, negociatorii au reuşit să stabilească un prim dialog cu bărbatul respectiv, iar în urma activităţilor de relaţionare cu persoanele din apartament, l-au convins pe  bărbat să deschidă uşa, astfel fiind posibilă imoblizarea sa.

”În apartament se afla o femeie de 24 de ani, împreună cu fiul său minor, care a formulat plângere la sediul poliţiei. Bărbatul de 30 de ani a fost identificat şi condus la sediul poliţiei din oraşul Chitila pentru cercetări. În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu faţă de bărbatul în cauză”, a mai transmis Poliţia.

Potrivit sursei citate, îmotriva bărbatului respectiv, Judecătoria Bârlad a emis ordin de protecţie, care a expirat la data de 21.02.2024, iar atât pe perioada valabilităţii ordinului de protecţie cât şi ulterior, cei doi au locuit împreună, astfel fiind încălcate restricţiile impuse de instanta de judecată.

”De asemenea, bărbatul ar fi ameninţat-o şi lovit-o pe concubina sa şi, de asemenea, ar fi şantajat-o şi ar fi lipsit-o de libertate în mod ilegal. În urma probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de bărbatul respectiv, urmând ca în cursul zilei de astăzi, acesta să fie prezentat procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, a mai transmis IPJ Ilfov.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarului penal deschis, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încălcare de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie,şantaj,  violenţă în familie şi  lipsire de libertate în mod ilegal, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.