Mai multe persoane au fost duse la audieri sâmbătă, fiind suspectate că ar fi ucis doi tineri, un student la Medicină, de origine marocană, şi pe prietena acestuia, dubla crimă având loc într-o vilă din municipiu. Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, afirmă că tânărul de origine marocană urma să plece cu avionul vineri la Bruxelles, dar că nu a mai ajuns la destinaţie, moment în care Poliţia a fost sesizată în legătură cu dispariţia acestuia. Totodată, procurorii au început urmărirea penală in rem în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "În cursul nopţii de 10 spre 11 decembrie procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a fost informat că într-un imobil din municipiul Iaşi au fost găsite două cadavre. S-a dispus începerea urmăririi penale în rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. S-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, de 25 de ani, cetăţean marocan era student la UMF Iaşi, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 de ani era prietena primului. Descoperirea a fost făcută de organele de poliţie care au fost informate cu privire la posibila dispariţie a tânărului student, care în cursul zilei de 10 decembrie ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violenţă, iar în imobil s-au identificat urme de ardere. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale", a declarat sâmbătă prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Anchetatorii au ridicat mai mulţi tineri sâmbătă din complexul studenţesc ”Tudor Vladimirescu” din Iaşi, ei fiind duşi la audieri pentru a se stabili dacă au fost implicaţi în uciderea a doi studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

Cuplul locuia cu chirie într-o vilă din zona Moara de Vânt, tânărul fiind de cetăţenie marocană, iar fata româncă.

Cei doi au fost găsiţi morţi în vila respectivă, iar poliţiştii au luat în calcul varianta asasinării acestora, surse din rândul anchetatorilor precizând că trupurile celor doi studenţi ar fi fost incendiate. Cadavrele au fost duse la Institutul de Medicină Legală din Iaşi pentru a fi efectuată necropsia.

Poliţiştii au identificat imediat un cerc de suspecţi, iar mai mulţi au fost ridicaţi din complexul studenţesc Tudor Vladimirescu şi au fost duşi la audieri.

Ancheta în acest caz continuă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.