Trei persoane au murit, iar alte 8 au suferit diverse traumatisme, în urma unui accident rutier între un microbuz şi un autoturism, produs luni în localitatea Independenţa, din judeţul Galaţi. A fost activat Planul roşu de intervenţie. Accidentul ar fi fost provocat de şoferul autoturismului, care a ajuns pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu microbuzul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit IPJ Galaţi, după verificările preliminare făcute de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 56 de ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 25, având direcţia de deplasare dinspre localitatea de domiciliu către municipiul Tecuci, la km 53 + 500 de metri, într-o curbă la dreapta, ar fi pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune frontală cu un microbuz prevăzut cu 8+1 locuri, care era condus de un bărbat, de 30 de ani.

În urma impactului dintre cele două autovehicule a fost activat Planul Roşu de intervenţie şi a fost solicitat şi elicopterul SMURD, întrucât în cele două autovehicule se aflau 11 persoane.

În urma accidentului, au decedat 3 persoane: un bărbat cu vârsta de 45 de ani, şi fiica acestuia, de 16 ani, din comuna Şendreni, judeţul Galaţi, pasageri ai autoturismului, şi un bărbat cu vârsta de 56 de ani, din comuna Pechea, judeţul Galaţi, pasager al microbuzului.

Alte 8 persoane au fost rănite şi transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale: conducătorul de 56 de ani al autoturismului şi fiul acestuia, de 19 ani, precum şi conducătorul auto al microbuzului, în vârstă de 30 de ani, doi bărbaţi, cu vârstele de 41, respectiv 55 de ani, 2 femei, cu vârstele de 26, respectiv 35 de ani, şi o adolescentă de 17 ani.

Poliţiştii au stabilit că ambii şoferi au permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop rezultatele au fost negative.

Traficul rutier în zona producerii evenimentului rutier a fost blocat timp de aproximativ 2 ore şi jumătate, iar poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.

ŞTIREA INIŢIALĂ - În accidentul rutier au fost implicate 11 victime, trei persoane fiind decedate.
Opt persoane cu diferite traumatisme sunt în evaluare medicală la locul accidentului.
FOTO: Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau
FOTO: Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau
 
 La faţa locului au fost alocate următoarele resurse: o maşină de stingere, un echipaj de descarcerare, o ambulanţă SMURD cu medic, un  echipaj SMURD  de prim ajutor, o autospecială pentru transport victime multiple, 1 elicopter SMURD şi 3 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.
Traficul în zonă este blocat.
 
FOTO: Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau
FOTO: Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.