O femeie de 63 de ani internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia” şi dată dispărută în urmă cu şase zile de către familie a fost găsită moartă, miercuri, în curtea unităţii medicale. Reprezentanţii spitalului spun că au început o anchetă internă şi precizează că femeia, care se internase voluntar, a fost căutată de cadrele medicale şi de către agenţii de pază în 2 august, atunci când a fost dată dispărută de către familie, apoi a fost anunţată Poliţia şi i-au fost făcute actele de externare, aşa cum se procedează în cazul dispariţiei unui bolnav internat voluntar, dacă nu este găsit în opt ore. Spitalul mai susţine că în ziua dispariţiei pacienta a vorbit cu familia, folosind telefonul unui medic, după care a anunţat asistenta că iese în curtea spitalului să fumeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit anchetatorilor, în 2 august familia pacientei Victoria Trandafirescu, în vârstă de 63 de ani, s-a adresat atât conducerii spitalului, cât şi Poliţiei, anunţând că femeia a dispărut. 

Poliţiştii au început cercetări şi au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, fără să găsească momentul în care Victoria Trandarfirescu a ieşit pe poartă sau a sărit gardul.

Potrivit unor surse judiciare, poliţiştii au căutat-o, miercuri, în curtea spitalului, cu un câine de urmă. Femeia a fost găsită moartă, într-o zonă cu vegetaţie înaltă, motiv pentru care a fost sesizat Serviciul Omoruri. Cadavrul a fost ridicat pentru necropsie, dar din primele verificări nu au fost sesizate urme de violenţă.

În acest caz a fost deschis un dosar de moarte suspectă, iar poliţiştii urmează să stabilească exact circumstanţele în care a avut loc decesul. "Cu privire la cauzele şi condiţiile în care s-a produs decesul persoanei, cercetările au fost preluate de compartimentul Morţi Suspecte din cadrul Serviciului Omoruri şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti", a transmis Poliţia Capitalei.

Conform unui comunicat transmis de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, conducerea  Spitalului de Psihiatrie "Alexandru Obregia"a transmis că pacienta găsită moartă în curtea unităţii fusese internată în 22 iulie, la Secţia XI, ca pacient voluntar, diagnosticat cu schizofrenie paranoidă. În 26 iulie, a fost consultată, nu avea probleme cardiace deosebite, însă medicii au stabilit că este malnutrită. Spitalul spune că pacienta mai fusese internată de trei ori în urmă cu doi ani, în februarie, iunie şi octombrie şi că şi atunci şi acum, din discuţiile avute cu familie cadrele medicale au consemnat faptul că femeia părăsea frecvent domiciliul, neavând o destinaţie anume. Mai mult, ea consuma şi alcool, susţine spitalul.

Potrivit sursei citate, în 2 august, la ora 14:00, pacienta a vorbit cu familia, folosind telefonul unui medic, iar după o oră ea s-a prezentat la tratament şi a anunţat asistenta că iese în curtea spitalului să fumeze. 

"În aceeaşi zi, în jurul orei 17:00, familia a anunţat asistenta de pe secţie că pacienta e de negăsit. Imediat, a fost declanşată procedura operaţională în cazul dispariţiei unui pacient internat. Cadrele medicale şi angajaţii de la firma de pază au căutat-o pe femeie mai bine de 2 ore, după care a fost anunţată Secţia 15 Poliţie. În cazul dispariţiei unui bolnav internat voluntar, acestuia I se face externarea, dacă nu este găsit în 8 ore. Aşa s-a procedat şi în acest caz. Pe 6 august 2018, anchetatorii au solicitat spitalului să le furnizeze imaginile de pe camerele de supraveghere din curtea unităţii medicale. Facem precizarea că, potrivit legii, asemenea imagini pot fi puse doar la dispoziţia anchetatorilor. După vizionarea imaginilor, poliţiştii au început, astăzi, căutările. La Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Alexandru Obregia, o comisie de cercetare internă analizează circumstanţele dispariţiei pacientei. Potrivit reglementărilor interne, o comisie de cercetare disciplinară se constitutie doar în cazul dispariţiei unui pacient internat nonvoluntar (fără consimţământul lui)", mai arată reprezentanţii spitalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.