O explozie s-a produs, vineri după-amiază, într-un apartament dintr-un bloc din Curtea de Argeş, fiind urmată de un incendiu. Pompierii au găsit în locuinţă trupul carbonizat al unui bărbat. Mai multe persoane au fost evacuate din imobil, din cauza fumului dens, iar cinci adulţi şi un copil au fost evaluaţi de echipajele medicale. Conform prefectului de Argeş, structura de rezistenţă a imobilului nu a fost afectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Prefectura Argeş anunţă că primele evaluări făcute la blocul în care s-a produs deflagraţia arată că structura de rezistenţă a imobilului nu a fost afectată. 
„Acesta a fost primul lucru pe care l-am întrebat, să ştiu dacă trebuie relocate persoanele din apartamentele vecine; structura de rezistenţă a blocului nu este afectată, însă au fost afectate apartamentele din jurul apartamentului unde s-a produs explozia. Este un apartament afectat de explozie, alte două afectate de incendiu şi încă trei de apa care a stins incendiul. Locatarii din zonă sunt destul de necăjiţi, dar nu vor trebui să abandoneze aceste apartamente pentru că, cel puţin până în momentul de faţă, nu există indicii că structura de rezistenţă ar fi afectată”, a declarat prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, în urma unei vizite la locul unde s-a produs deflagraţia.
Conform datelor prezentate de oficialii instituţiei, explozia s-a produs într-un apartament situat la etajul 3 iar la momentul producerii acesteia în apartament se aflau două persoane, proprietarii. 
„Explozia ar fi fost pornit de la cartuşe tip spray cu gaz, în locuinţă fiind depozitate zeci, chiar în jur de o sută de astfel de obiecte. Au explodat pe rând, de aici şi exploziile multiple anunţate”, explică oficialii Prefecturii. 
„Se pare că exploziile multiple pe care le-au auzit cei din zonă proveneau de la aceste spray-uri care explodau pe rând. Deci pare că asta a fost cauza exploziei: zeci sau poate sute de astfel tuburi, care au  dimensiune cam de 30 de centimetri au explodat”, a afirmat prefectul Radu Perianu.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Argeş, o explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri după-amiază, la un apartament din municipiul Curtea de Argeş, strada Despina Doamna.

Pompierii au intervenit cu şase autospeciale de stingere, o autospecială de transport persoane şi victime multiple, două autospeciale de lucru şi salvare de la înălţime, fiind trimise şi cinci echipaje medicale (un echipaj SMUD de prim ajutor calificat, un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi trei ambulanţe SAJ).

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, care se manifesta cu degajare mare de fum, şi pentru a căuta eventuale victime.

Forţele de intervenţie au evacuat din bloc trei persoane, iar o altă persoană s-a evacuat pe cont propriu. Şase persoane, între care un copil, au fost evaluate medical.

”În urma operaţiunilor de recunoaştere, în interiorul apartamentului în care s-a produs deflagraţia, a fost identificată o victimă de sex masculin, carbonizată”, a precizat sursa citată.

În continuare se intervine pentru degajarea fumului din bloc.

La o primă evaluare, au fost afectate apartamentul de la etajul 3, în care s-a produs evenimentul, balconul apartamentului de la etajul superior şi casa scării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.