Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea fac cercetări în cazul exploziei urmate de incendiu produsă pe şantierul Autostrăzii Moldova, urmând a stabili dacă s-au respectat normele de securitate şi sănătate în muncă. Inspectorul adjunct al Inspecţiei Muncii, Mihai Nicolae Ucă, a stabilit o comisie din care fac parte inspectori ai Direcţiei Control Securitate şi Sănătate în Muncă şi ai ITM Vrancea pentru a stabili împrejurările şi cauzele care audus la producerea evenimentului, reglementările legale încălcate, răspunderile şi măsurilor care se impun pentru prevenirea unor viitoare astfel de incidente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”În urma evenimentului produs în data de 21.09.2023, pe raza localităţii Călimăneşti, judeţul Vrancea, în care au decedat 4 lucrători şi alţi 5 au fost răniţi, inspectorul general de stat adjunct al Inspecţiei Muncii, Mihai Nicolae Ucă, a emis o Decizie prin care a stabilit componenţa comisiei de cercetare a evenimentului, din care fac parte inspectori de muncă din cadrul Direcţiei Control Securitate şi Sănătate în Muncă din Inspecţia Muncii şi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea”, a transmis, într-un comunicat, Inspecţia Muncii.

Conform Art.29, alin.(1), lit.C din Legea nr. 319/2006, Inspecţia Muncii cercetează evenimentele "în cazul accidentelor colective generate de unele evenimente deosebite, precum avariile sau exploziile."

”Comisia astfel constituită va efectua cercetarea evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor şi a cauzelor care au condus la producerea acestuia, a reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor şi a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare şi, respectiv, pentru determinarea caracterului accidentului”, a precizat sursa citată.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Inspectorul şef al ITM Vrancea, Eliza Botezatu, a declarat, joi, la Digi 24, că inspectorii fac verificări pentru a stabili dacă s-au respectat sau nu normele de securitate şi sănătate în muncă.

”Există o comisie mixtă, dat fiind faptul că este un accident colectiv, vor veni inspectori din cadrul Inspecţiei Muncii Bucureşti”, a arătat Botezatu.

Potrivit sursei citate, cercetarea este una amplă.

Şefa ITM Vrancea a menţionat că nu are cunoştinţă de alte sesizări privind acest şantier.

Autorităţile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roşu de Intervenţie, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori ai firmei care lucrează la construcţia autostrăzii au murit, iat alţi cinci au fosr răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...