Incendiul violent, izbucnit vineri în urma unei explozii puternice la o instalaţie de transport petrolier a Rafinăriei Petromidia, a fost lichidat, a anunîat ministrul de Interne Lucian Bode, care a precizat că populaţia nu a fost nicio clipă în pericol. Două persoane au arsuri, una fiind preluată de un elicopter, iar o alta de ambulanţă, iar ambele sunt transportate la Spitalul Floreasca din Capitală. Alte două persoane au traumatisme şi o altă victimă are arsuri minore. compania analizează posibilitatea trimiterii răniţilor în străinătate. O persoană dată dispărută a fost găsită decedată. Norul de fum a putut fi văzut de la mare distanţă. Ministrul Mediului, Tancsoz Barna, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că norul de fum de la Petromidia se deplasează spre mare şi nu spre ţărm. Impactul asupra mediului poate fi major. Forţe suplimentare din alte judeţe au fost trimise la Petromidia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Explozie şi incendiu la Rafinăria Petromidia - KMG International: Incidentul a fost neutralizat şi nu există în acest moment niciun alt risc / Compania analizează posibilitatea trasferării răniţilor în străinătate
CITEȘTE ȘI Explozie urmată de incendiu la Rafinăria Petromidia - KMG - 5 persoane au fost rănite şi una decedată. Incendiul din cadrul instalaţiei HPM este izolat şi stabilizat
CITEȘTE ȘI Explozie urmată de incendiu puternic la Rafinăria Petromidia - Un incident major a mai avut loc la Rafinăria Petromidia în vara lui 2016, când patru persoane au fost rănite.
Explozie şi incendiu la Rafinăria Petromidia - KMG International; În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei. Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate. Se acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului
CITEȘTE ȘI Explozie şi incendiu la Rafinăria Petromidia - KMG International; În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei. Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate. Se acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului
CITEȘTE ȘI Explozie la Rafinăria Petromidia – Una dintre victime are arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, alta un traumatism lombar, iar cea de-a treia arsuri la nivelul feţei
CITEȘTE ȘI UPDATE - Explozie la Rafinăria Petromidia - Ministrul Mediului: Impactul asupra mediului va fi major / Norul de fum nu se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare / Precizările ANM

UPDATE - La originea incendiului s-ar fi aflat o conductă fisurată.

CITEȘTE ȘI Explozie şi incendiu la Rafinăria Petromidia - Directorul general al Rompetrol Rafinare: Incendiul a izbucnit la instalaţia de hidrofinare benzină. La prima vedere, a fost o conductă care s-a fisurat

”Un echipament care a cedat”, a declarat reprezentantul rafinăriei.

UPDATE - La opt minute de la primirea apelului au fost prezenţi aici, în mai puţin de o oră incendiul a fost localizat, iar la ora 15:00 incendiul a fost lichidat, a declarat ministrul de Interne

”Am reuşit să transmitem populaţiei un mesaj de liniştire. Populaţia nu a fost nicio clipă în pericol. Turiştii de pe litoral nu au fost astăzi în pericol” asubliniat ministrul.

El a expşicat că instalaţiile rafinăriei vor fi răcite, vor fi verificate şi vor fi puse în funcţiune când îndeplinesc toate condiţiile de siguranţă. 

Şeful IGSU Daniel Iamandi a precizat că intervenţia a fost foarte dificilă pentru că s-a desfăşurat cu flacără deschisă, manifestată în patru focare, iar temperatura era foarte ridicată.

UPDATE- Cele două persoane care au suferit arsuri în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia urmează să fie aduse la Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat că a fost informată de Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii că două victime cu arsuri în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transferate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca).
Conform primelor evaluari de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, este vorba despre două persoane cu vârsta de aproximativ 50 de ani, o persoană cu arsuri pe 40% din suprafaţa corporală, grad II A/II B, şi o persoană cu arsuri pe 35% din suprafaţa corporală, grad II A/II B.
Alte două victime au primit până acum îngrijiri în Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital.

UPDATE - Autorităţile au anunţat că persoana dată dispărută a fost găsită decedată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, a confirmat pentru News.ro, că bărbatul dat dispărut în urma exploziei şi incendiului de Rafinăria Petromidia a fost găsit, iar cadrele medicale au confirmat decesul.

Referitor la cele două victime cu arsuri, din prima evaluare, este vorba despre 2 persoane cu vârsta în jurul a 50 de ani, o persoană cu arsură pe 40% din suprafaţa corporală, grad II A/II B, şi o persoană cu arsură pe 35% din suprafaţa corporală, grad II A/II B.

UPDATE - ISU Dobrogea: Se pare că a fost vorba de o explozie la instalaţia de transport de gaz petrolier/ 50 de pompieri acţionează pentru răcirea instalaţiei/ Este o intervenţie de durată 

Purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea,  Anamaria Stoica, afirmă că la Rafinăria Petromidia a fost vorba, din primele informaţii, de o explozie la instalaţia de transport gaz petrolier, iar în prezent 50 de pompieri acţionează pentru răcirea instalaţiei, menţionând că este vorba de o intervenţie de durată. 
Ea a afirmat că persoanele rănite au fost duse la Spitalul Judeţean Constanţa pentru îngrijiri de specialitate. 
“Avem şase victime din care o persoană este în continuare dispărută, o persoană a fost preluată de elicopterul SMURD cu arsuri pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului şi predată la UPU Constanţa. Încă patru victime, conştiente, cu arsuri minore şi politraumatisme, preluate de echipajele SMURD şi echipajele SAJ, predate la Spitalul Judeţean Constanţa”, a declarat Anamaria Stoica, menţionând că victimele au între 30 şi 50 de ani. 
Ea a afirmat că 50 de pompieri acţionează la Rafinăria Petromidia. 
“Avem undeva la 50 de pompieri care în aceste momente acţionează pentru răcirea instalaţiei de transport al gazului şi pentru lichidarea incendiului. Din păcate este o intervenţie destul dificilă, colegii mei se luptă cu flăcările şi depun toate eforturile. Este destul de dificil de respirat din cauza noxelor care au fost emise. (...) Avem şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, mai avem trei ambulanţe - două echipaje SMURD şi un echipaj din cadrul SAJ Constanţa - o autospecială de transport victime multiple de la Detaşamentul Port şi mai avem un echipaj de intervenţie CBRN şi echipaje de stingere de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.
Anamaria Stoica a menţionat că ar fi fost vorba de o explozia la instalaţia de transport gaz petrolier. 
“Din informaţiile pe care le avem se pare că a fost vorba de o explozie la instalaţia de transport de gaz petrolier. Cauza va fi stabilită cu siguranţă la finalul intervenţiei. (...) Este o intervenţie destul de dificilă, este o instalaţie cu gaz, nu se poate deodată instalaţia cu gaz, în prima fază se răcesc aparatele, ulterior se lichidează incendiul şi la această oră încă are cu flacără. Este o intervenţie de durată”, a precizat Anamaria Stoica. Ea a menţionat că au fost luate măsuri pentru eliminarea pericolului de extindere a incendiului la vecinătăţi. 
ISU Dobrogea a mai transmis că reprezentanţii Gărzii de Mediu au anunţat că direcţia fumului este în sens opus faţă de plajă şi de oraş. 
“La acest moment situaţia este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, direcţia fumului este în sens opus faţă de plajă şi de oraş, motiv pentru care cetăţenii sunt în siguranţă. Cu toate acestea rugăm populaţia să îşi ia măsuri de autoprotecţie prin închiderea ferestrelor”, a anunţat ISU Dobrogea.

UPDATE - Bilanţul victimelor de la explozia urmată de incendiu de la Rafinăria Petromidia a ajuns la şase. ISU a transmis că un rănit, cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului a fost transportat cu elicopterul SMURD la spital. De asemenea, tot la unitatea medicală a mai ajuns un rănit cu arsuri la nivelul feţei. 

ISU a precizat că un rănit are traumatism la picior, altul un traumatism lombar, o altă victimă a suferit arsuri minore, iar o persoană este dată dispărută.

UPDATE - ISU a anunţat că incendiul se manifestă la o instalaţie de transport petrolier, iar în acest moment, pompierii acţionează pentru închiderea robineţilor şi întreruperea alimentării cu combustibil. 

Până în prezent sunt trei persoane rănite, dintre care două cu arsuri. În zonă a fost trimis şi un elicopter SMURD.
De asemenea, a fost dispusă suplimentarea rezervei de substanţă de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU Călăraşi, Tulcea, Ialomiţa, Galaţi şi Vrancea.

UPDATE - La incendiul de la Rafinăria Petromidia se vor deplasa opt autospeciale din patru judeţe.

Astfel, de la ISU Tulcea, ISU Călăraşi, ISU Ialomiţa, ISU Brăila se vor deplasa câte două autospeciale, iar de la ISU Brăila va veni şi un autocamion cu 2.000 litri substanţă de stingere.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, din primele informaţii, o persoană a fost rănită, suferind arsuri de căi aeriene şi pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului. ISU a anunţat că este încă o persoană rănită.

De asemenea, pe lângă cele opt autospeciale de stingere, două ambulanţe SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă, aparţinând ISU Dobrogea, la faţa locului s-au deplasat şi cinci ambulanţe ale Servicului Judeţean.
Totodata, avand în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflate in proximitate a fost transmis mesaj Ro-Alert.
Mesajul Ro-Alert transmis de ISU Dobrogea pentru populaţia aflată în apropierea zonei respectiv este următorul: “La Petromidia zona Midia Năvodari s-a produs o explozie puternică cu degajări mari de noxe. Pentru siguranţa dumneavoastră evitaţi zona pe o rază de 1.000 de metri, rămâneţi în interiorul locuinţei, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum/noxe”.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.