O echipă medicală a fost solicitată, sâmbătă, la aterizarea cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv - Bucureşti, întrucât un pasager avea unele simptome de gripă. Ulterior, pacientul a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul "Matei Balş". Bărbatul a călătorit în urmă cu trei luni în China, înaintea apariţiei îmbolnăvirilor cu coronavirus, motiv pentru care preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că nu este vorba despre infecţia cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului "Henri Coandă", comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv - Bucureşti a solicitat prezenţa unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului că un pasager prezenta unele simptome de gripă.

Aeronava a aterizat la ora 15.51 şi, după intervenţia serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanţă 112 şi transferat la Spitalul "Matei Balş".

"Toate măsurile au fost luate în conformitate cu protocolul şi procedurile medicale în vigoare. Ca urmare a verificărilor efectuate de personalul specializat al autorităţii în domeniu, ceilalţi 178 de pasageri au fost debarcaţi pe flux normal", au transmis reprezentanţii aeroportului.

Pasagerul venea din Israel, dar la bordul avionului a spus că a fost, în urmă cu trei luni, în China.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a exclus posibilitatea îmbolnăvirii provocate de coronavirus, precizând că acesta a călătorit în China în urmă cu trei luni, când nu exista niciun caz de infectare.

”Probabil trebuie investigat şi trarat ca atare, dar pentru altă afecţiune decât cea provocată de coronavirus. (...) Nu este vorba despre infecţia cu coronavirus”, a subliniat Rafila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.