Două maşini au fost surprinse de o cădere masivă de pietre, duminică, pe Tranfăgărăşan, o femeie fiind rănită. În această perioadă Transfăgărăşanul este închis circulaţiei rutiere de la kilometrul 104 în sus, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei judeţene Argeş, incidentul de duminică având loc în zona închisă circulaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avalanşa s-a produs în zona Cabanei Căprioara, la aproximativ 3 kilometri de Cota 2000, două maşini fiind blocate.

FOTO: Dispeceratul National Salvamont
FOTO: Dispeceratul National Salvamont

Potrivit şefului Salvamont Argeş Ion Sănduloiu, este vorba despre o cădere masivă de pietre de pe un versant. Valul de pietre a surprins un autoturism al cărui plafon a fost turtit.

FOTO: Dispeceratul National Salvamont
FOTO: Dispeceratul National Salvamont

De asemenea, o femeie aflată în zonă, în apropierea autoturismului surprins de avalanşa de pietre, a fost rănită.

Ea a fost preluată de către echipajul Salvamont care a dus-o într-o zonă sigură, de unde urmează să fie  preluată de o ambulanţă. Conform salvatorilor, femeia nu îşi aminteşte nimic din ce s-a întâmplat.

FOTO: Dispeceratul National Salvamont
FOTO: Dispeceratul National Salvamont

La faţa locului intervin echipaje ale Salvamont şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

De asemenea, au fost anunţaţi şi cei de la Secţia de Drumuri Naţionale, pentru a interveni cu un utilaj.

Transfăgărăşanuli este închis, anual, între 1 noiembrie şi 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) şi kilometrul 131 (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu).

Porţiunea de drum închisă este blocată pe timp de iarnă şi primăvară cu o barieră, iar în zonă există semnalizare care îi anunţă pe şoferi că accesul este interzis, însă nu puţini sunt cei care ignoră avertismentele şi regulile şi ridică bariera, urcând cu autoturismele pe tronsonul închis circulaţiei.

Reprezentanţii Poliţiei spun de asemenea că este imposibilă dislocarea unui echipaj care să stea la kilometrul 104 pentru a se asigura că şoferii respectă indicaţiile panourilor şi că nu trec de barieră. Cele două autoturisme surprinse de avalanşa de pietre duminică după-amiază nu erau singurele care urcaseră pe traseul interzis, au precizat sursele citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.