Doi tineri, de 17 şi 21 de ani, suspectaţi că au furat 71 de tablete de la Scoala Gimnazială „George Bacovia" din Bucureşti, au fost reţinuţi. Anchetatorii au recoperat deocamdată doar 12 tablete. Poliţia Capitalei a informat că, în urma prezentării la instanţă a celor doi, faţă de tânărul în vârstă de 18 ani a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de cel în vârstă de 21 de ani, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La data de 31 iulie 2023, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 16 Poliţie au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele a doi bărbaţi, în vârstă de 18, respectiv 21 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de peste 100.000 de lei”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că poliţişti din cadrul Secţiei 16 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada 22/23 iulie 2023, din interiorul unei şcoli din Sectorul 4, ar fi fost sustrase 71 de tablete.

Surse judiciare au precizat că unitatea din care s-au furat tabletele este Şcoala Gimnazială ”George Bacovia".

Tabletele au fost sustrase de tânărul de 18 ani, cu ajutorul celui de 21 de ani.

Luni, cei doi au fost depistaţi şi duşi la audieri.

„De asemenea, în urma activităţilor specifice poliţieneşti, au fost recuperate 12 tablete din cele 71 pe care aceştia le-ar fi sustras. În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 16 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.