Doi muncitori angajaţi la Cariera Pinoasa din cadrul Complexului Energetic Oltenia au suferit arsuri după ce s-au electrocutat la un panou. Unul dintre răniţi, care este în stare gravă, a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti, iar celălalt a fost dus la Spitalul de Arşi. Ministerul Energiei spune că primele date arată că este vorba despre un caz de neglijentă în serviciu, iar la faţa locului este trimisă o echipă a Corpului de Control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Ambii muncitori răniţi în accidentul de la Mina Pinoasa au fost transportaţi la spitale din Bucureşti. Ministerul Energiei anunţă că trimite la mină Corpul de Control

Ambii muncitori răniţi în accidentul de sâmbătă de la Mina Pinoasa din judeţul Gorj au fost transportaţi la spitale din Bucureşti, anunţă Ministerul Energiei. Instituţia precizează că primele date arată că este vorba despre un caz de neglijentă în serviciu, iar la faţa locului este trimisă o echipă a Corpului de Control.

Ministerul Energiei precizează, într-un comunicat de presă, că cei doi angajaţi ai Minei Pinoasa s-au electrocutat în timp ce efectuau manevre de scoatere a unei linii de sub tensiune.   

Ambele victime au fost transportate de echipajele SMURD la Spitalul de Urgentă Floreasca şi, respectiv la Spitalul de Arşi din Bucureşti. 

De asemenea, ministerul anunţă că a decis trimiterea unei echipe a Corpului de Control la Mina Pinoasa, pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă.

"Din primele evaluări se pare că este vorba despre un caz de neglijenţă în serviciu. Ministerul a decis convocarea unei comisii interne de anchetă la nivelul Complexului Energetic Oltenia şi trimiterea Corpului de Control pentru evaluarea exactă a imprejurărilor accidentului de muncă. În paralel, cazul va fi cercetat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj", adaugă Ministerul Energiei.  

Doi muncitori ai Complexului Energetic Oltenia, răniţi după ce s-au electrocutat la un panou electric

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, căpitan Maria Băran, a declarat pentru News.ro că sâmbătă a avut loc un accident de muncă la Cariera Pinoasa  din cadrul Complexului Energetic Oltenia, unde doi muncitori s-au electrocutat, suferind arsuri la faţă şi la mâini. 

Unul dintre bărbaţi este în stare gravă şi a fost preluat de un elicopter SMURD.

”Este vorba de un bărbat de 42 de ani, care a suferit leziuni grave, iar celălalt, de 48 de ani, a fost rănit uşor. Cei doi au fost transportaţi iniţial la spital la Rovinari, apoi unul dintre ei, cel rănit grav, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Răniţii au arsuri la nivelul mâinilor şi feţei”, a declarat Maria Băran.

Poliţiştii au fost întocmit dosar penal în acest caz pentru încălcarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.

Cariera Pinoasa face parte din Complexul Energetic Oltenia - Exploatarea Minieră de Carieră Rovinari. La Exploatarea Minieră Rovinari, activitatea se desfăşoară în cinci perimetre de exploatare a lignitului energetic grupate în trei cariere: Rovinari (perimetrele Gârla şi Rovinari-Est), Tismana (perimetrele Tismana I şi Tismana II) şi Cariera Pinoasa. Rezerva de lignit cantonată în perimetrele de exploatare asigură funcţionarea CE Rovinari pentru o perioada de peste 45 ani. 

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari şi Craiova) acoperă circa o treime din producţia de electricitate a României.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.