Un cutremur cu magnitudine 5,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează, după ce în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudine 5,8 resimţit şi în Capitală, că în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări anterior declanşării acestora. Aproximativ trei ore mai târziu, un nou cutremur a avut loc în zona Vrancea, având o magnitudine de 3,2. Conform INFP, al doilea seism s-a produs la ora 5:48, la aceeaşi adâncime ca şi precedentul, respectiv 148 de km. Servicul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat, în prima jumătate de oră după cutremurul cu magnitudine 5,8, 25 de apeluri pentru atacuri de panică, după care situaţia a revenit la normal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează că în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări anterior declanşării acestora

UPDATE - Şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu, a anunţat că în primul sfert de oră după cutremur, la 112 au fost primite 12 apeluri de la persoane care invocau atacuri de panică şi lipotimii.

La o jumătate de oră după producerea seismului, care s-a resimţit puternic în Capitală, numărul apelurilor a ajuns la 25.

"După acest interval, situaţia a revenit la normal", a precizat Alis Grasu, care a menţionat că toate cazurile semnalate după cutremur s-au dovedit a fi atacuri de panică.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite că seismul a avut loc la ora 03:38:06 şi a avut magnitudine 5.8 pe scara Richter.

Seismul s-a produs la adâncimea de 151 de km, în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (24km), Nehoiu (28km), Întorsura Buzăului (34km), Târgu Secuiesc (38km), Slănic-Moldova (54km).

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de VI grade Mercalli.

Cutremurul s-a simţit şi în Capitală.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă avertizează că pot urma replici ale cutremurului.

"În acest moment efectuăm recunoaşteri în teren pentru a identifica posibile pagube. Nu sunt inregistrate apeluri prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112", anunţă DSU.

Cutremurul produs duminică este cel mai puternic din acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.