MAE precizează că la bordul navei sub pavilion maltez atacată de piraţi în Golful Guineea nu se aflau şi români, aşa cum indicau informaţii iniţiale. Cincisprezece marinari de pe navă au fost răpiţi de piraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Celula de Criză interinstituţională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgenţă o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor potenţial implicate şi întreprinderea acţiunilor necesare în astfel de cazuri. Conform datelor şi informaţiilor obţinute, MAE precizează că la bordul navei menţionate nu s-au aflat cetăţeni români. Prin urmare, nu au existat cetăţeni români victime ale unei acţiuni de răpire de persoane”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.
UPDATE -  Cu privire la informaţiile de astăzi din mass-media internaţionale privind un incident produs la data de 11 martie 2021, în largul coastelor statului Benin, în care a fost implicată nava „Davide B” şi care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, în contextul în care în componenţa echipajului sunt şi cetăţeni români, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
 
”Din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată Celula de criză interinstituţională în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri
 
Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia”.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu, a declarat vineri pentru News.ro, că piraţii au atacat marţi, nava Davide P.,  pavilion Malta, în Golful Guineea şi au răpit 15 marinari.
La bordul navei se aflau 21 de persoane, români, ucraineni şi filipinezi.
Deocamdată nu este cunoscută naţionalitatea celor răpiţi.
Totodată, piraţii nu au formulat până în prezent nicio cerere de răscumpărare.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.