Poliţia Braşov a emis, sâmbătă după amiază, alertă privind răpirea a două fete, surori, cu vârste de 10, respectiv 12 ani. Fetele au fost luate, vineri seară, de la domiciliul lor, de un bărbat, prieten al concubinului mamei lor, pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa şi a se juca cu alţi copii. Poliţia judeţeană a anunţat, după câteva ore, că cele două surori în privinţa căror autorităţile au emis alertă privind răpirea au fost găsite în judeţul Prahova, iar bărbatul care le-a luat se află în custodia poliţiştilor, acesta urmând a fi condus la audieri în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt. În urma audierilor, s-a stabilit că fetiţele au fost agresate sexual de bărbat, care şi-a recunoscut faptele. El se află în registrul agresorilor sexuali, fiind condamnat în urmă cu zece ani pentru viol. Fetiţele se află la DGASPC Braşov, unde beneficiază de asistenţa unui psiholog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cele două surori din Braşov care au fost răpite au fost agresate sexual. Agresorul, care a mai fost condamnat pentru aceeaşi faptă, a recunoscut - surse

 

CITEȘTE ȘI Bărbatul care le-a răpit pe cele două surori din Braşov, găsit în trafic, în comuna prahoveană Valea Călugărească / Fetele erau cu el în autoturism - VIDEO

 

UPDATE: Poliţia judeţeană Braşov anunţă că cele două surori în privinţa căror autorităţile au emis alertă privind răpirea au fost găsite în judeţul Prahova. 
 
Bărbatul care le-a luat, vineri, de la locuinţa lor, sub pretextul că le duce la un grătar, să se joace cu alţi copii, se află în custodia poliţiştilor, acesta urmând a fi condus la audieri în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.
 
„Cercetările în cauză sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Cu privire la aspectele constatate au fost informaţi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov”, transmite IPJ Braşov.
 
 
 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ: „La data de 12 noiembrie 2022, în jurul orei 10.25, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat  prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la dispariţia a două minore, respectiv Repede Gabriela-Mihaela, în vârstă de 12 ani şi Gecso Elena-Andreea, în vârstă de 10 ani. Din cercetări a reieşit faptul că, în data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, la domiciliul minorelor, situat comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoştinţă a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa şi a se juca cu alţi copii, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00. Întrucât cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama celor două minore a alertat cadrele de poliţie”, informează Poliţia judeţeană Braşov.
 
 
Autorităţile au  declanşat mecanismul "Alertă răpire copil", constituindu-se celula de criză. La oravtransmiterii acestei ştir se fac ample căutări, mai multe echipaje din judeţu Braşov efectuând verificări, în vederea depistării celor două fete.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.